ηβικη λεκάνη γυναίκας | ερυθρα igg και εγκυμοσυνη | lp a τι ειναι | βαγοτονία | εχινοκοκκος κυστη | καταγωγη ροδιων

Ελπίδες για σύντομη εξάλειψη της μηνιγγίτιδας τύπου C στη ΒρετανίαΣτην εξάλειψη της μηνιγγίτιδας τύπου C στη Βρετανία τείνει να οδηγήσει η εφαρμογή ενός πανεθνικού προγράμματος εμβολιασμού κατά της νόσου, όπως αναφέρει η εφημερίδα 'Ντέιλι Τέλεγκραφ', επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές. Συγκεκριμένα τα κρούσματα στους έφηβους ηλικίας 15 έως 17 ετών μειώθηκαν κατά 90%, ενώ στα βρέφη κάτω του ενός έτους, η μείωση του ποσοστού των κρουσμάτων ανήλθε στο 82%. Συγκεκριμένα μέσα στο έτος 2000 καταγράφηκαν μόνο πέντε κρούσματα εφήβων, έναντι 50 το 1999, ενώ τουλάχιστον 25 βρέφη και μικρά παιδιά σώθηκαν επειδή είχαν εμβολιαστεί.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού, που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 1999 και κόστισε στο Υπουργείο Υγείας 20 εκατομμύρια στερλίνες, απευθύνεται κυρίως στα παιδιά και τους έφηβους, που αποτελούν ομάδα ιδιαίτερα υψηλού κινδύνου. Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί δεκαοκτώ εκατομμύρια βρέφη, παιδιά και έφηβοι. Η μηνιγγίτιδα C είναι σοβαρή νόσος που συχνά επιφέρει το θάνατο. Εκδηλώνεται με πυρετό, πονοκεφάλους και εμέτους. Σημειωτέον ότι μέσα στο πλαίσιο του υγειονομικού προγράμματος, η βρετανική κυβέρνηση δεν παραλείπει να ενημερώσει τους γονείς για τους κινδύνους, που υπάρχουν από τη μηνιγγίτιδα τύπου B, για την οποία δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί εμβόλιο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.