υγρο στο εντερο | ΑΝΤΙΙΚΑ | ψωριαση απο σκυλο σε ανθρωπο | αδενομύωση μήτρας | εμβολιο μαντου

Ασβέστιο φυτικής προέλευσηςΤα τρόφιμα φυτικής προέλευσης μπορούν να αποτελέσουν πολύ καλή πηγή ασβεστίου. Μπορούν παράλληλα με όλες τις άλλες ευεργετικές τους ιδιότητες, να περιέχουν και σημαντικές ποσότητες από αυτό το τόσο σημαντικό μεταλλικό στοιχείο. Αυτό προσπαθούν τώρα να επιτύχουν επιστήμονες από το Baylor College of Medicine στο Houston στις ΗΠΑ. Τροποποιώντας ένα γονίδιο στα φυτά, αυξάνεται η ικανότητά τους να αποθηκεύουν περισσότερο ασβέστιο. Το γονίδιο αυτό ελέγχει την παραγωγή μιας πρωτεϊνης, της CAX1 (Calcium Exdhanger 1), η οποία μπορεί να αυξήσει την περιεκτικότητα των φυτών σε ασβέστιο.

Μεγιστοποιώντας την παραγωγή της CAX1 πρωτεϊνης, παρατηρήθηκε αύξηση της περιεκτικότητας σε ασβέστιο των κυττάρων των ριζών μεγαλύτερη του 100%, αλλά και αύξηση στην περιεκτικότητα στα κύτταρα των φύλλων περίπου κατά 30%. Αν και ο ακριβής μηχανισμός της πρωτεϊνης δεν είναι γνωστός, η αύξηση της περιεκτικότητας σε ασβέστιο είναι σημαντική. Το μοναδικό μειονέκτημα είναι ότι τα φυτά με την πρωτεϊνη CAX1 δεν αναπτύσσονται καλά σε κρύο κλίμα και η ανάπτυξη επηρεάζεται και από την παρουσία άλλων συνηθισμένων μεταλλικών στοιχείων του χώματος όπως το μαγνήσιο και το κάλιο. Το επόμενο βήμα των επιστημόνων είναι να καταφέρουν να αυξήσουν την περιεκτικότητα σε ασβέστιο και στους καρπούς των φυτών καθώς και να κάνουν τα φυτά πιο ανθεκτικά σε περιβαλλοντικές πιέσεις.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.