φυσιολογικη θερμοκρασια νεογεννητου | ταχυκαρδια | ορθοσκόπηση | το στοιχειο ξυλο | επιμονο κοιταγμα στα ματια

Επικίνδυνη η χρήση αντιβιοτικών στη τροφή των ζώων παραγωγήςΤο 70% περίπου των αντιβιοτικών που παράγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούνται στην πτηνοτροφία καθώς και στην εκτροφή βοοειδών και χοίρων, πράγμα που εγκυμονεί τον κίνδυνο να καταστούν τα φάρμακα αυτά αναποτελεσματικά στον άνθρωπο. Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η Ενωση Ανησυχούντων Επιστημόνων (UCS), η οποία τονίζει ότι 11.200 τόνοι αντιβιοτικών χορηγούνται κάθε χρόνο σε απολύτως υγιή ζώα που προορίζονται για την διατροφή του ανθρώπου, κι αυτό για την ταχεία ανάπτυξη των ζώων αυτών και για προληπτικούς λόγους.

Η ποσότητα αυτή είναι κατά 50% μεγαλύτερη απ' ό,τι πίστευαν βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων, επισημαίνει η ίδια οργάνωση που έχει ως στόχο της την προστασία της υγείας του καταναλωτή. Οπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν οκταπλάσια ποσότητα αντιβιοτικών στην κτηνοτροφία και πτηνοτροφία από αυτήν που λαμβάνουν οι ίδιοι. Οι υγειονομικές αρχές έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει για τους κινδύνους της τακτικής αυτής, επισημαίνοντας ότι έτσι καθίστανται ολοένα και πιο ανθεκτικά τα βακτήρια που προκαλούν τις διάφορες λοιμώξεις στον άνθρωπο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.