εφαψιομανία | η αληθεια του αγιου βασιλη | κάταγμα της ονυχοφόρου φάλαγγος | οργανα κοιλιας αριστερα

Ο υπουργός Δικαιοσύνης για τον έλεγχο του DNA σε υπόπτουςΕπιφυλακτικός εμφανίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης σχετικά με τις προτάσεις των διωκτικών αρχών για την ηλεκτρονική παρακολούθηση και τον έλεγχο του DNA σε υπόπτους εγκληματικών ενεργειών. Ο κ. Σταθόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Τα Νέα", θεωρεί ότι η άρση του απορρήτου, που ζητούν οι διωκτικές αρχές για την παρακολούθηση ατόμων, υπόπτων συμμετοχής σε οργανωμένο έγκλημα, αποτελεί μία κρίσιμη πρόταση που προκαλεί διαφωνίες.

Αναφέρει μάλιστα ότι θα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα μπορούσε να νομιμοποιηθεί αυτή η διαδικασία, τονίζοντας ότι οι έλεγχοι του DNA θα μπορούσαν να πραγματοποιούνται μόνο εάν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ενοχής, τις οποίες θα εξετάζει εξειδικευμένο δικαστικό σχήμα και θα τις διασταυρώνει με άλλες περιπτώσεις, προκειμένου να εξασφαλίζεται και η ταυτόχρονη δικαστική έγκριση. Υπενθυμίζουμε ότι η εξέταση του DNA, αποτελεί ένα εκ του πλήθους της δέσμης των μέτρων, που προωθεί η κυβέρνηση για την πάταξη της διαφθοράς και της εγκληματικότητας, για το οποίο έχουν εκφραστεί και αντίθετες απόψεις, που βασίζονται στο γεγονός ότι η λήψη αίματος από ύποπτο χωρίς τη συγκατάθεσή του παραβιάζει βασικά δικαιώματά του.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.