αντιτετανικος ορος | φαγουρα | πολύποδας στο στομάχι | αποτελεσματα απο θερμαντικες αλοιφες

Χωρίς άδεια 300 μονάδες φροντίδας ηλικιωμένωνΠαράνομα και χωρίς την απαιτούμενη άδεια λειτουργούν περισσότερες από 300 μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ατόμων. Την καταγγελία αυτή έκανε, η κ. Ελένη Φούσα, γεροντολόγος και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Ιδιωτικών Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων. Η κ. Φούσα επισήμανε ότι οι παράνομες μονάδες στερούνται των βασικών κανόνων διαμονής ηλικιωμένων ατόμων και τόνισε ότι οι νόμιμοι οίκοι ευγηρίας, οι οποίοι διαθέτουν άδεια λειτουργίας δεν είναι περισσότεροι από 60 συνολικά.

Η κ. Φούσα δε δίστασε να επιρρίψει τις ευθύνες για το φαινόμενο αυτό στην ίδια την πολιτεία και στα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας, που δεν φροντίζουν να χορηγήσουν κάποια οικονομική βοήθεια στους συγγενείς, οι οποίοι αδυνατώντας να καλύψουν τα έξοδα νοσηλείας των ηλικιωμένων συγγενικών τους προσώπων, αναγκάζονται να επιλέξουν, ως λύση ανάγκης τις παράνομες αυτές μονάδες. Στην αναφορά της σε αυτές της μονάδες η κ. Φούσα τόνισε ότι οι παράνομοι οίκοι ευγηρίας δεν διαθέτουν το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, δεν τηρούν τους κανόνες υγιεινής και καθαριότητας, δεν προσφέρουν σωστή διατροφή, ενώ δημιουργείται πολύ έντονα στους ηλικιωμένους το αίσθημα της εγκατάλειψης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.