υδραυλική θεραπεία στεφανιαίας νόσου καρδιάς | σκωληκοειδής απόφυση | αδαμαντιαδη behcet

Tραγική η έλλειψη τροφής στην ΑφρικήΠερίπου 28 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν σήμερα από έλλειψη τροφής, στις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, κυρίως εξαιτίας της ξηρασίας και των εμφυλίων πολέμων, τονίζεται σε έκθεση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) των Ηνωμένων Εθνών, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Ρώμη. Η κατάσταση είναι 'ιδιαίτερα σοβαρή' στην ανατολική Αφρική, όπου είκοσι εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από την πείνα και σίγουρα θα χρειαστούν βοήθεια σε τρόφιμα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της επόμενης χρονιάς, υπογραμμίζεται στην έκθεση.

Στην ίδια έκθεση τονίζεται ότι θα πρέπει να εισαχθούν τεράστιες ποσότητες δημητριακών, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των λαών της Ερυθραίας, της Αιθιοπίας, του Σουδάν και της Κένυας. Οι αξιωματούχοι του FAO υποστηρίζουν ότι μέχρι σήμερα η γενναιοδωρία των δωρητών και η έγκαιρη παράδοση των τροφίμων βοήθησαν 'να αποφευχθούν τα χειρότερα', αλλά η κρίση φαίνεται ότι δεν έχει ακόμα ξεπεραστεί, ενώ κάτι τέτοιο είναι μάλλον δύσκολο να γίνει.

Σύμφωνα με την έκθεση, η κατάσταση είναι τραγική στην Ερυθραία, όπου περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκδιωχθεί από τα σπίτια τους και άλλοι 340.000 υποφέρουν από την ξηρασία. Στην Αιθιοπία η ξηρασία είχε καταστροφικά αποτελέσματα στην παραγωγή δημητριακών και περισσότεροι από δέκα εκατομμύρια άνθρωποι εξαρτώνται από τη διεθνή βοήθεια σε τρόφιμα για να ζήσουν. Από τη Σενεγάλη, ο διευθυντής του FAO κ. Ζακ Ντιούφ δήλωσε ότι δυστυχώς ο αγώνας κατά της πείνας δεν έχει προοδεύσει αρκετά, καθώς μόνο οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο σώζονται από την πείνα, ενώ σκοπός του οργανισμού, όπως είχε καθοριστεί κατά την παγκόσμια διάσκεψη του 1996, ήταν η διάσωση είκοσι εκατομμυρίων ανθρώπων ετησίως.

Στην ίδια διάσκεψη επίσης είχε τεθεί ως στόχος η μείωση κατά το ήμισυ, μέχρι το έτος 2015, του αριθμού των 800.000.000 ανθρώπων, που υποσιτίζονται, σε όλη τη γη, ένας στόχος, ο οποίος, όπως επισημαίνει ο κ. Ντιούφ, 'δεν θα επιτευχθεί αν δεν γίνουν ακόμα περισσότερες προσπάθειες'. Η κυβέρνηση του Σουδάν παραδέχτηκε ήδη ότι οι κάτοικοι πολλών περιοχών της χώρας υποφέρουν από την πείνα και έκανε έκκληση για διεθνή βοήθεια σε τρόφιμα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.