παθησεις της γλωσσας | unimazole παρενεργειες | πρηξιμο δοντιου | διαρροια ειλεος | παχυνση εντερου | splinektomi

Ο Χριστόδουλος σε νοσοκομεία της ΑθήναςEνόψει των εορτών των Χριστουγέννων ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, επισκέφτηκε κεντρικά νοσοκομεία της πρωτεύουσας, εμψυχώνοντας τους ασθενείς με θερμές ευχές και δώρα. Μεταξύ των νοσοκομείων που επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος ήταν το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, το Ιπποκράτειο, το Αρεταίειο και το Σισμανόγλειο. Κατά την επίσκεψή του στο Γενικό Κρατικό, απευθύνθηκε προς το επιστημονικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου τονίζοντας την σημασία που έχει ο ρόλος τους για τους ασθενείς και αναφέροντας ότι ο ασθενής ‘στα δικά σας πρόσωπα θέλει να βλέπει όχι ψυχρούς επαγγελματίες αλλά αληθινούς λειτουργούς του Ιπποκράτη. Οι ιατροί και οι νοσηλευτές πρέπει να βλέπουν τον πάσχοντα με ευαισθησία και αγάπη, να τον θεωρούν έμψυχη οντότητα και να μην ανταλλάσουν την ηθική αμοιβή από το έργο τους με καμία υλική’.

Στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος επισήμανε με ιδιαίτερη έμφαση την αναγκαιότητα να αντιμετωπίζουν τους ασθενείς ως ξεχωριστές οντότητες και προσωπικότητες και όχι ως πελάτες. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ο άρρωστος θα πρέπει να αντιμετωπίζετα ’όχι ως ένας πελάτης ή ως μία ανώνυμη μηχανή, η οποία προσφέρεται ενδεχομένως για εκμετάλλευση, αλλά προς μία έμψυχη εικόνα του Θεού’. Κατά την επίσκεψή του στο Σισμανόγλειο συνομίλησε επίσης με ασθενείς, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ στο λόγο του, που έδωσε στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας, το οποίο χαρακτήρισε ως ελλειμματικό, διευκρινίζοντας ότι δεν αναφέρεται στους γιατρούς αλλά στο γενικότερο σύστημα.

Τέλος αξιοσημείωτη είναι η αναφορά στις δύο αποφάσεις, που έλαβε, μεταξύ άλλων, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, κατά τις συνεδριάσεις της και οι οποίες αφορούν στην αποστολή κινητής ιατρικής μονάδας στην Ιερά Μητρόπολη της Ράσκας και Πρίζρεν για την αντιμετώπιση των ιατροφαρμακευτικών αναγκών του ορθόδοξου σερβικού λαού του Κοσσυφοπεδίου και στη σύγκληση ημερίδας με θέμα τα ‘παιδιά του δρόμου’.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.