κοκκιωμα πνευμονα | περιοδος και περπατημα | αντιβιωση για περιοδοντικο αποστημα | συμπτωματα σκωληκοειδιτιδα

Οι πολλές εξωσωματικές ύποπτες για την εμφάνιση καρκίνου του μαστούΟι υψηλές δόσεις ορμονών που συνεπάγονται οι συχνές προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης στις οποίες υποβάλλονται μερικές γυναίκες, αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, μιας μορφής καρκίνου ιδιαιτέρως απειλητική για τον γυναικείο πληθυσμό. Οπως διευκρίνισε ο μαιευτήρας-γυναικολόγος κ. Κ. Σαμαράς, σε επιστημονική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο μαιευτήριο «Λητώ», ο κίνδυνος αυτός δεν υφίσταται όταν μια γυναίκα υποβάλλεται σε περιορισμένο αριθμό εξωσωματικών.

Οπως έχουν δείξει οι τελευταίες μελέτες, για την εμφάνιση καρκίνου του μαστού δεν ενοχοποιούνται μόνο τα οιστρογόνα, αλλά και η προγεστερόνη, μια ορμόνη που παράγεται από τις ωοθήκες και είναι βασική για μια υγιή εγκυμοσύνη. Μέχρι σήμερα θεωρείτο ότι αυτή η ορμόνη έχει αντιογκογόνο δράση, ιδίως στην μήτρα, αλλά φαίνεται ότι η δράση της είναι διαφορερτική στον μαστό. Αυτό συνεπάγεται ότι η χορήγηση συνθετικών παραγόντων προγεστερόνης μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου του μαστού.

Τέλος, στην συνάντηση τονίστηκε, ο επιβαρυντικός ρόλος του άγχους και της παχυσαρκίας στην εμφάνιση της νόσου, η οποία πλήττει μια στις 13 γυναίκες και αποτελεί την πιο συχνή μορφή καρκίνου στον γυναικείο πληθυσμό.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.