ενινοκοκος | ??????? ??????? ????? | στιγμα | ιογενής πνευμονία | τιμες εμβολιων παιδιων ιλαρας | ριξη μητρας

Μια μπύρα την ημέρα, τον καταρράκτη κάνει πέραΕκτός από το ότι ...έτσι σας αρέσει, υπάρχει κι άλλος ένας λόγος για να απολαμβάνετε την παγωμένη σας μπύρα. Καναδοί επιστήμονες ανακάλυψαν, ύστερα από εξετάσεις που έκαναν σε φακούς αρουραίων, ότι ένα ποτήρι μπύρα την ημέρα προστατεύει από τον καταρράκτη, ασθένεια κατά την οποία παρουσιάζεται μείωση της όρασης λόγω θόλωσης του φακού. Συγκεκριμένα τα αντιοξειδωτικά ένζυμα, που περιέχονται στη μπύρα, προφυλλάσουν με την δράση τους τα κύτταρα του φακού, που βρίσκεται στο εσωτερικό του ματιού, των οποίων ενδεχόμενη βλάβη μπορεί να προκαλέσει καταρράκτη.

Η εμφάνιση του καταρράκτη μπορεί να οφείλεται στην καταστροφή των μιτοχονδρίων (οργανίδια των κυττάρων) του φακού, τα οποία είναι υπεύθυνα για των μεταβολισμό των κυττάρων. Σύμφωνα με τον Δρ. John Trevithick, ο οποίος παρουσίασε τη σχετική έρευνα στο Διεθνές Συνέδριο Χημικών του Pacific Basin Societies στη Χονολουλού, οι αντιοξειδωτικές ουσίες της μπύρας προστατεύουν τα μιτοχόνδρια του φακού και κατά συνέπεια μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης του καταρράκτη. Ο καταρράκτης πέραν του ότι απασχολεί ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, έχει και μεγάλη οικονομική επιβάρυνση στα ασφαλιστικά ταμεία που καλύπτουν τις χειρουργικές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση του. Συγκεκριμένα στην Αμερική, η μείωση κατά 50% του αριθμού των επεμβάσεων καταρράκτη, θα οδηγούσε στην εξοικονόμηση περίπου 2 δις δολαρίων ετησίως.

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες της μπύρας κάνουν καλό και στην καρδιά

Η μπύρα και ιδιαιτέρως αυτή από λυκίσκο, περιέχει υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών ενζύμων, που βοηθούν στη μείωση των κινδύνων και για τα καρδιακά νοσήματα. Σε μία άλλη ξεχωριστή μελέτη, Πενσυλβανοί επιστήμονες αναζήτησαν να βρουν τον τρόπο με τον οποίο η μπύρα μειώνει κατά το ήμισυ το ποσοστό εμφάνισης αρτηριοσκλήρωσης και θρόμβωσης των αρτηριών. Ο καθηγητής Joe Vinson έκανε πειράματα σε χάμστερς, χορηγώντας τους ημερησίως ποσότητα μπύρας, που ισοδυναμεί με ημερίσια λήψη από τον άνθρωπο δύο περίπου ποτηριών. Ο ίδιος δε δήλωσε ότι ενώ έχουν γίνει και άλλες έρευνες, που έχουν δείξει τις ευεργετικές επιπτώσεις για την υγεία των αντιοξειδωτικών που βρίσκονται στο κρασί, θεωρεί ότι η δική του έρευνα είναι η πρώτη που έδειξε ότι και τα αντιοξειδωτικά, που βρίσκονται στη μπύρα προστατεύουν από τα καρδιακά νοσήματα. Και προσθέτει ότι στη μείωση της αρτηριοσκλήρωσης βοηθούν σημαντικά και τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο τσάι και στα γκρέιπ φρούτ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.