φτερουγισματα στο στηθος | κνημη ανατομια | πανος μαραβελιας

Αύξηση των δαπανών για την υγεία ζητά ο Παπαδόπουλος από την Ε.ΕΜε τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας κ. Αλέκου Παπαδόπουλου συνεδρίασε στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της ΕΕ. Κύρια θέματα συζήτησης ήταν το νέο κοινοτικό πρόγραμμα δράσης για την δημόσια υγεία, η κοινοτική πολιτική σχετικά με την προστασία της υγείας από τις συνέπειες του καπνίσματος, η πρόταση Οδηγίας για τις κλινικές δοκιμές, καθώς και το θέμα της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών, σε συνάρτηση με τη νέα παραλλαγή της ασθένειες Κρόιτσφελντ- Γιάκομπ.

Για τη νόσο των "τρελών αγελάδων", ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι η αντιμετώπιση του θέματος απαιτεί συνεχή και συντονισμένη δράση. Η ενημέρωση του κοινού αποτελεί ύψιστο καθήκον τόσο των κρατών - μελών, όσο και της κοινότητας, όμως θα πρέπει ταυτόχρονα να διασφαλίζεται η αξιοπιστία της πληροφόρησης προκειμένου να μην δημιουργούνται φαινόμενα αδικαιολόγητης σύγχυσης και πανικού. Σημείωσε επίσης ότι το Συμβούλιο Υγείας θα πρέπει να έχει πλήρη συμμετοχή στις αποφάσεις που σχετίζονται με το εν λόγω θέμα.

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε επίσης, ότι ο προϋπολογισμός του προγράμματος για την δημόσια υγεία δεν είναι επαρκής και ιδίως το ποσό που προβλέπεται σχετικά με τον τρίτο άξονα (αφορά δράσεις για τη βελτίωση της υγείας). Τέλος για τα μέτρα κατά του καπνίσματος η Επιτροπή ενημέρωσε το Συμβούλιο σχετικά με την πρόθεσή της να υποβάλει νέα πρόταση, μετά την ακύρωση υφιστάμενης Οδηγίας από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) για τον περιορισμό της διαφήμισης υπέρ των προϊόντων καπνού. Η Επιτροπή ενημέρωσε επίσης το Συμβούλιο σχετικά με την πορεία κατάρτισης της Διεθνούς Σύμβασης της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) για την καταπολέμηση του καπνίσματος.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.