αποστημα ουλο | καταγμα ωμου αντιμετωπιση | τι εξετασεις πρεπει να κανω αν εχω αισθημα παλμων

Από την ενδομήτριο ζωή μπορεί να ξεκινά ο καρκίνος του μαστούΑπό την εμβρυϊκή ηλικία της γυναίκας είναι πιθανόν να ξεκινά η ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού, ο οποίος πλήττει 4.500 γυναίκες κάθε χρόνο στην χώρα μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία πολυάριθμων ερευνών, τις οποίες έχει διεξάγει ο κ. Δ. Τριχόπουλος καθηγητής Πρόληψης Καρκίνου στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και Προληπτικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τα καρκινικά κύτταρα μπορεί να υπάρχουν από την ενδομήτριο ζωή, χωρίς να είναι δυνατόν να ανιχνευτούν. Η ανάπτυξη του καρκίνου είναι μια μακροχρόνια διαδικαδία, η οποία μπορεί να διαρκέσει 20-30 χρόνια, μέχρι να γίνουν εμφανή τα πρώτα κλινικά συμπτώματα.

Σε συνέντευξη τύπου, που δόθηκε με αφορμή την βράβευση του κ. Τριχόπουλου από τον αμερικανικό οργανισμό “The Susan G. Komen Breast Cancer Foundation”, με το διεθνές βραβείο “Brinker International Award”, ο κ. Τριχόπουλος διευκρίνισε ότι ένα παιδί που γεννιέται τρία κιλά, έχει 50% αυξημένες πιθανότητες να πάθει καρκίνο του μαστού, από ότι ένα παιδί που γεννιέται δύο κιλά. Οπως έχουν δείξει οι έρευνες, ο θηλασμός δεν συμβάλλει στην προστασία από την νόσο παρά σε ελάχιστο ποσοστό (5%), ενώ οι κληρονομικοί παράγοντες ευθύνονται μόνο για το 5% των κρουσμάτων. Τέλος ο κ. Καθηγητής επισήμανε την μικρή σημασία που δίνεται στην πρόληψη στη χώρα μας, καθώς μόνο το 15% των περιπτώσεων διαγιγνώσκεται στο πρώτο στάδιο της νόσου, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις ΗΠΑ είναι 56%.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.