ποιοι κολλανε ερπη | χαρτογραφηση ανθρωπινου γονιδιωματος | σκουλαρικι στο στηθος

Η πρώτη εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς σε τίγρηΔιενεργήθηκε η πρώτη εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς σε αρσενικό τίγρη, ο οποίος όμως δυστυχώς πέθανε από επιπλοκές, λίγες ώρες μετά την επέμβαση. Την ανακοίνωση αυτή έκαναν κτηνίατροι στο πανεπιστήμιο A&M του Τέξας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εγχείρηση αυτή, που στον άνθρωπο είναι πλέον μια επέμβαση ρουτίνας και προϋποθέτει την τοποθέτηση του ασθενούς σε μηχάνημα υποστήριξης της λειτουργίας της καρδιάς και των πνευμόνων, διήρκησε πέντε ώρες, όπως δήλωσαν οι κτηνίατροι που μετείχαν στη χειρουργική ομάδα.

Ο τίγρης, οποίος λεγόταν ‘Κάρμα’, ήταν μόλις πέντε μηνών και ζούσε σε καταφύγιο αγρίων ζώων στο ανατολικό Τέξας. Γεννήθηκε με μια τρύπα στην καρδιά του, η οποία τον εμπόδιζε να αναπνέει καλά και να αναπτύσσεται φυσιολογικά και έτσι αποφασίστηκε να υποστεί εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, για τη θεραπεία αυτής της συγγενούς καρδιακής νόσου. Οι πνεύμονες του όμως γέμισαν υγρό και πέθανε επτά ώρες μετά από την εγχείρηση. Οπως δήλωσε ο Τέρι Φόσουμ, επικεφαλής Χειρουργικής στο Κολέγιο Κτηνιατρικής του πανεπιστημίου A&M ‘Είμασταν ικανοποιημένοι με τον τρόπο που ο οργανισμός του Κάρμα αντέδρασε στην εγχείρηση αλλά ανησυχούσαμε πολύ για την ικανότητα λειτουργίας του πνεύμονά του και την ικανότητα να αναπνεύσει. Οι πνεύμονες του ζώου γέμισαν υγρό και δεν μπορέσαμε να το σώσουμε. Δεν είμαστε σίγουροι αν αυτό ήταν μια αντίδραση του οργανισμού του στη διαδικασία που ακολουθήσαμε, στα φάρμακα ή σε άλλες επιπλοκές. Σημειωτέον ότι κατά την επέμβαση ήταν παρόν και ο Δρ. Τσαρλς Φρέιζερ, επικεφαλής της Καρδιοαγγειακής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο Παίδων του Τέξας, στο Χιούστον.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.