μυθοι για διαιτα | ποια αντιβιωση κανει για βροχικα | ρηξη πυρηναιου γυναικεια | ρινικη κοιλοτητα ανατομια

Ανοιξη: Η καλύτερη εποχή για 'σύλληψη'Η γονιμότητα ίσως επηρεάζεται από τις εποχές, με αποτέλεσμα οι γυναίκες να συλλαμβάνουν πιο εύκολα την Ανοιξη, ανακοίνωσαν γιατροί του νοσοκομείου Χαντάσα-Είν Κερέμ του Ισραήλ. Τα αποτελέσματα αυτά προέκυψαν μετά από έρευνες, που έγιναν στο νοσκομείο αυτό και όπως ανέφερε ο Δρ Νάθαν Ροντσάνσκι, οι γυναίκες, που υποβλήθηκαν σε εξωσωματική γονιμοποίηση την άνοιξη είχαν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες για μια επιτυχημένη εγκυμοσύνη, σε σχέση με αυτές στις οποίες η εξωσωματική έγινε κατά τους χειμερινούς ή ακόμα περισσότερο κατά τους φθινωπορινούς μήνες.

Μαζί με τον Δρα Ανάτ Σαφράν, ο κ. Ροντσάνσκι παρακολούθησε, για διάστημα τεσσάρων ετών, 650 γυναίκες που ακολουθούσαν προγράμματα τεχνητής γονιμοποίησης. Εξετάζοντας περισσότερους από χίλιους έμμηνους κύκλους κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όταν το ηλιακό φως διαρκεί περισσότερες ώρες, επηρεάζεται θετικά η γονιμότητα μιας γυναίκας και η ποιότητα των εμβρύων είναι καλύτερη. Σύμφωνα με τους επιστήμονες αποφασιστικός παράγοντας δεν είναι ο απόλυτος αριθμός αυτών των ωρών, αλλά η αισθητή μετάβαση από πιο σκοτεινές, σε πιο φωτεινές ημέρες. Ο Δρ Ροντσάνσκι επισήμανε πως το φαίνομενο αυτό παρατηρείται ιδιαίτερα στους Εσκιμώους της Αλάσκας. Εχουν έξι μήνες χειμώνα και έξι μήνες καλοκαίρι. Τους χειμωνιάτικους μήνες, σε πολλές γυναίκες, διακόπτεται η ωορρηξία και ο έμμηνος κύκλος. Οταν οι ημέρες μεγαλώνουν, η γονιμότητα αυξάνεται κατακόρυφα, με αποτέλεσμα να γεννιούνται πολλά δίδυμα, υπογραμμίσε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ακόμη δεν υπάρχει σαφής εξήγηση για το φαινόμενο αυτό.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.