τι χαρακτηριστικο εχει το μικροβιο | αυξημενες τρανσαμινασες | πρηξιμο κατω απο το μαγουλο | μαυρα κοπρανα

Σημαντική ανακάλυψη για τη θεραπεία του νανισμούΣημαντική ανακάλυψη, που θα οδηγήσει στη θεραπεία μίας μορφής νανισμού των παιδιών, παρουσιάστηκε από τον Δρ. W. Kiess, καθηγητή παιδιατρικής-ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου Λειψίας της Γερμανίας, στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας Ερευνας και Εφαρμογών Αυξητικής Ορμόνης, που έγινε στην Αθήνα. Παρασκευάστηκε μία νέα συνθετική ορμόνη, η οποία χορηγήθηκε σε παιδιά που παρουσίαζαν μια μορφή νανισμού. Τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και τα παιδιά, τα οποία, εξαιτίας της έλλειψης ενός αυξητικού παράγοντα, ήταν καταδικασμένα να μην ψηλώσουν, μπορούν πλέον να ελπίζουν.

Ο Γερμανός καθηγητής διευκρίνισε ότι σε ορισμένα παιδιά παρουσιάζεται κάποια βλάβη στους υποδοχείς της αυξητικής ορμόνης, με αποτέλεσμα η αυξητική ορμόνη να εκκρίνεται μεν φυσιολογικά, αλλά το παιδί να πάσχει από νανισμό. Παρουσίασε τα δεδομένα για τη χορήγηση της συνθετικής αυτής ορμόνης στα παιδιά, που έχουν μερική έλλειψη, τονίζοντας ότι μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε θεραπεία, με αποτέλεσμα να είναι καταδικασμένα να μείνουν νάνοι. Επιπλέον ο κ. W. Kiess αναφέρθηκε και στο πρόβλημα των παιδιών, που πάσχουν από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, διευκρινίζοντας ότι και σε αυτά θα μπορούσε να χορηγηθεί αυξητική ορμόνη με καλά αποτελέσματα, καθώς όπως προέκυψε από τελευταίες εργασίες η χορήγηση αυξητικής ορμόνης μπορεί να βοηθήσει και αυτούς τους ασθενείς.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.