πιεσις προμηκους μυελου | παθησεις παχεος εντερου | πνευμονια συμπτωματα | μια μεριδα λουκουμαδες

Προσοχή στα συμπληρώματα για αθλητές συνιστά ο ΕΟΦΠαράνομα διακινούνται στην χώρα μας συμπληρώματα διατροφής και φάρμακα, που απευθύνονται κυρίως σε αθλητές και σε άτομα που υποβάλλονται σε έντονη μυϊκή προσπάθεια, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΦ. Μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε ο οργανισμός σε γυμναστήρια και εταιρείες, διαπιστώθηκε ότι διάφορα προϊόντα εισαγωγής, που περιέχουν φαρμακευτικές ουσίες όπως εφεδρίνη, αναβολικά, ορμόνες, κρεατίνη, καφεΐνη, κ.ά, κυκλοφορούν χωρίς να έχουν την απαραίτητη άδεια.

Ο ΕΟΦ συνιστά στους καταναλωτές και ιδιαίτερα στους αθλούμενους νέους, να είναι πολύ προσεχτικοί στην χρήση αυτών των προϊόντων, που πολλές φορές προβάλλονται ως φυτικής προέλευσης, καθώς η χρήση τους μπορεί να προκαλέσει βλάβες στην υγεία τους. η ανεξέλεγκτη χρήση εφεδρίνης προκαλεί βλάβες στο καρδιαγγειακό και κεντρικό νευρικό σύστημα, ενώ η χρήση αναβολικών στεροειδών, μπορεί να προκαλέσει βλάβες σε ζωτικά όργανα, όπως η καρδιά, ψυχολογικές διαταραχές και προβλήματα στον μεταβολισμό. Οποιος θέλει να χρησιμοποιήσει τέτοια σκευάσματα, πρέπει αφ΄ενός να ελέγχει αν το σκεύασμα έχει έγκριση από τον ΕΟΦ και φυσικά να έχει συμβουλευτεί ένα γιατρό.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.