ενδειξεις ρευματα tens | σπυρι με υγρο σε ουρα σκυλου | αγχος αρρυθμιες | βιταμίνη β1

Διαζύγιο ΕΣΥ - ΠανεπιστημιακώνΣυνταγματικός είναι ο νόμος που απαγορεύει σε γιατρούς να εργάζονται και στα νοσοκομεία και στα πανεπιστήμια, σύμφωνα με την απόφαση που πήρε το Γ΄τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας. Οι γιατροί πρέπει σύμφωνα με τον νόμο να διαλέξουν μια από τις θέσεις την οποία κατέχουν, δηλαδή να παραμείνουν είτε στο πανεπιστήμιο είτε στο ΕΣΥ. Ενάντια σε αυτή τη διάταξη είχαν προσφύγει 35 γιατροί που κατείχαν και τις δύο θέσεις. Το ΣτΕ ακολουθώντας τις εισηγήσεις των συμβούλων κκ. Παν. Πικραμμένου, Δ. Μπριόλα, Αν. Γκότση, Ν. Στάθη και της κ. Αικ. Σακελλαροπούλου, απέρριψε με σειρά αποφάσεων του (3898-3902/2000, κ.ά.) τις προσφυγές αυτές.

Συγκεκριμένα το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε ότι η απαγόρευση κατοχής άλλης, πλην αυτής στα ΑΕΙ, μόνιμης οργανικής θέσης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν αντιτίθεται με τις συνταγματικές επιταγές της: α) ελευθερίας ανάπτυξης της προσωπικότητας, β) της επαγγελματικής ελευθερίας, γ) της ίσης μεταχείρησης, δ) της υποχρέωσης του κράτους για την προστασία της υγείας των πολιτών και ε) του ατομικού δικαιώματος της επιστημονικής και ακαδημαϊκής ελευθερίας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.