εμβολιο αντιτετανικο | καισαρικη τομη προερχεται | πυον στο δοντι | παραλυτικος ειλεος

Η τροφική δυσανεξία ταλαιπωρεί τους ΕλληνεςΤο 20%-40% των Ελλήνων πάσχει από τροφική δυσανεξία, δηλαδή από μια ευαισθησία του οργανισμού απέναντι σε ορισμένες τροφές, με αποτέλεσμα διάφορα προβλήματα στην υγεία τους. Την ευαισθησία αυτή πολλές φορές το άτομο την αγνοεί, ενώ τα συμπτώματα ή και τα σύνδρομα που μπορεί να σχετίζονται με την δυσανεξία στις τροφές μπορεί να είναι η ημικρανία, το ευερέθιστο έντερο, η ρινίτιδα, το άσθμα, η αρθρίτιδα, η υπέρταση, οι ορμονικές διαταραχές και η παχυσαρκία. Οι παθολογικές αυτές καταστάσεις, δεν εμφανίζονται πάντα με την λήψη της συγκεκριμένης τροφής στην οποία υπάρχει η δυσανεξία, με αποτέλεσμα ο ασθενής να μην ξέρει τι πρέπει να αποφεύγει.

Σύμφωνα με τα όσα είπε σε χθεσινή συνέντευξη του ο διευθυντής του Ινστιτούτου Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Α. Ευαγγέλου, ενώ οι τροφικές αλλεργίες ταλαιπωρούν μικρό αριθμό ανθρώπων και εκδηλώνονται με χαρακτηριστικά συμπτώματα, η τροφική δυσανεξία εκδηλώνεται αρκετές ώρες μετά την λήψη του φαγητού και με διάφορα συμπτώματα, με αποτέλεσμα η διάγνωση να καθίσταται δύσκολη. Σήμερα με αιματολογικές εξετάσεις μπορεί να διερευνηθεί η ευαισθησία του οργανισμού σε 100 διαφορετικά βασικά είδη τροφών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.