θαλιο καρδια | πιπεροριζα εχει σχεση με το πιπερι | ακτινογραφια κοιλιας υδραερικα επιπεδα | πυλαία φλέβα

Ενας στους πέντε Αυστραλούς πάσχει από άγχος και κατάθλιψηΠάνω απο μισό εκατομμύριο Αυστραλών, κάθε ηλικίας, ακόμη και παιδιά, παρουσιάζουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε ολόκληρη την Αυστραλία. Τα πιο συχνά προβλήματα στη συμπεριφορά των παιδιών, είναι άγχος, φυγοπονία, χυδαία γλώσσα, συνεχόμενα ψεύδη και κλοπές. Στους ενήλικους τα πιο συχνά συμπτώματα είναι μελαγχολία, τάσεις απομόνωσης, μοναξιά και έλλειψη αυτοεκτίμησης.

Πιό αναλυτικά, σύμφωνα με την έρευνα, 12% των ενηλίκων έχουν αντικοινωνική συμπεριφορά, ανεξέλεγκτες εκρήξεις και σκέψεις αυτοκτονίας ενώ 20% πάσχει απο άγχος και κατάθλιψη, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των εφήβων με τάσεις αυτοκτονίας ανέρχεται στο 42%. Σε ότι αφορά τα παιδιά, εκείνα που παρουσιάζουν προβλήματα ψυχασθένειας, είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό παιδιά χωρισμένων γονιών.

Η μελέτη, η οποία παρουσιάστηκε στην Καμπέρρα την περασμένη εβδομάδα, από τον ομοσπονδιακό υπουργό Υγείας Michael Wooldridge, δείχνει ότι 14% των παιδιών και ενηλίκων κατοίκων της Αυστραλίας (521.886), υποφέρουν από κάποιο είδος ψυχασθένειας. Ο συγγραφέας της μελέτης, Δρ. Michael Sawyer, καθηγητής Ψυχιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Αδελαίδας, δήλωσε ότι η εν λόγω έρευνα, έφερε στην επιφάνεια ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα: ‘Είναι η πρώτη φορά που έρευνα αυτού του μεγέθους γίνεται στην Αυστραλία και χωρίς καμμιά πρόθεση να δραματοποιήσω το θέμα, εκείνο που πιστοποιείται είναι ότι οι ψυχασθένειες, οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος, αποτελούν τα πλέον σοβαρά προβλήματα υγείας της Αυστραλίας και απαιτούν την ανάλογη σοβαρή προσέγγιση από την κυβέρνηση’.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.