Ενας στους πέντε Αυστραλούς πάσχει από άγχος και κατάθλιψη

Πάνω απο μισό εκατομμύριο Αυστραλών, κάθε ηλικίας, ακόμη και παιδιά, παρουσιάζουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε ολόκληρη την Αυστραλία. Τα πιο συχνά προβλήματα στη συμπεριφορά των παιδιών, είναι άγχος, φυγοπονία, χυδαία γλώσσα, συνεχόμενα ψεύδη και κλοπές. Στους ενήλικους τα πιο συχνά συμπτώματα είναι μελαγχολία, τάσεις απομόνωσης, μοναξιά και έλλειψη αυτοεκτίμησης.

Πιό αναλυτικά, σύμφωνα με την έρευνα, 12% των ενηλίκων έχουν αντικοινωνική συμπεριφορά, ανεξέλεγκτες εκρήξεις και σκέψεις αυτοκτονίας ενώ 20% πάσχει απο άγχος και κατάθλιψη, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των εφήβων με τάσεις αυτοκτονίας ανέρχεται στο 42%. Σε ότι αφορά τα παιδιά, εκείνα που παρουσιάζουν προβλήματα ψυχασθένειας, είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό παιδιά χωρισμένων γονιών.

Η μελέτη, η οποία παρουσιάστηκε στην Καμπέρρα την περασμένη εβδομάδα, από τον ομοσπονδιακό υπουργό Υγείας Michael Wooldridge, δείχνει ότι 14% των παιδιών και ενηλίκων κατοίκων της Αυστραλίας (521.886), υποφέρουν από κάποιο είδος ψυχασθένειας. Ο συγγραφέας της μελέτης, Δρ. Michael Sawyer, καθηγητής Ψυχιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Αδελαίδας, δήλωσε ότι η εν λόγω έρευνα, έφερε στην επιφάνεια ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα: ‘Είναι η πρώτη φορά που έρευνα αυτού του μεγέθους γίνεται στην Αυστραλία και χωρίς καμμιά πρόθεση να δραματοποιήσω το θέμα, εκείνο που πιστοποιείται είναι ότι οι ψυχασθένειες, οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος, αποτελούν τα πλέον σοβαρά προβλήματα υγείας της Αυστραλίας και απαιτούν την ανάλογη σοβαρή προσέγγιση από την κυβέρνηση’.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση