Η ζωή στη πόλη το ίδιο επικίνδυνη για τον άνδρα όσο το κάπνισμα

Η ζωή στην πόλη μπορεί να βλάψει σοβαρά την υγεία των ανδρών, καθώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής στα αστικά κέντρα, μπορεί να αποβεί το ίδιο επιζήμιος για τον άνδρα, όσο και το κάπνισμα, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές. Μια έρευνα που έγινε σε περισσότερους από 3.600 ενηλίκους, για διάστημα μεγαλύτερο των 7 ετών, αποκάλυψε ότι στους άνδρες που ζουν στις αστικές περιοχές, η πιθανότητα να πεθάνουν πρόωρα είναι αυξημένη κατά 62%, σε σχέση με εκείνους που ζουν στα προάστια, σε μικρές πόλεις ή σε αγροτικές περιοχές.

Ολα τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν άνω των 25 ετών όταν ξεκίνησε η μελέτη τους το 1986. Στη συνέχεια, η ερευνητική ομάδα τους παρακολούθησε επί επτάμισυ χρόνια. Το 24% αυτών ζούσε στην πόλη, το 47% ζούσε στα προάστια και το 29% ζούσε σε μικρές πόλεις ή σε αγροτικές περιοχές. Καταγράφηκαν η ηλικία, το φύλο, η οικογενειακή και η οικονομική τους κατάσταση, καθώς και η κατάσταση της υγείας τους, με αναφορά στο εάν κάπνιζαν, έπιναν ή αθλούνταν. Μέχρι το 1994 οι 542 πέθαναν. Οι ερευνητές συνδύασαν τα στοιχεία που είχαν και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει σχέση στις αιτίες θανάτου και στον τόπο διαμονής αυτών των ανθρώπων. Ο Δρ. Ian Banks, διευθυντής του Men’s Health Forum, είπε ότι δεν εκπλήσσεται από τα αποτελέσματα.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι οι άνθρωποι της πόλεις κινδυνεύουν κυρίως από όγκους και μολύνσεις. Ο κ. James House, επικεφαλής της μελέτης, από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, εξηγεί ότι οι άνδρες που ζουν στη πόλη διαθέτουν λιγότερους τρόπους για να αντιμετωπίσουν το καθημερινό άγχος. ‘Ο κίνδυνος αυξημένης θνησιμότητας σε εκείνους τους άνδρες, που ζουν στην πόλη, είναι εφάμιλλος με τον κίνδυνο από το κάπνισμα, την κοινωνική απομόνωση, το χαμηλό εισόδημα και άλλους κοινωνικοψυχολογικούς παράγοντες’.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση