αντιγριπικό εμβόλιο 2018 παρενέργειες | συμπτωματα ηπατίτιδας | διογκωμενη αριστερη κοιλια | ρακι θερμιδες

Η αντισύλληψη στο χέρι του άνδραΧάπι αντισύλληψης για άνδρες, το οποίο θα εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα του χεριού (απαλλάσσοντας το χρήστη από το άγχος της καθημερινής λήψης), η δράση του οποίου θα διαρκεί τρία χρόνια, βρίσκεται υπό παρασκευή στην Μεγάλη Βρετανία και παρασκευάζεται από την εταιρεία Organon.

Οι δοκιμές του έχουν ήδη ξεκινήσει στην Αγγλία, με τη συμμετοχή 40 ανδρών ηλικίας από 18-45. Εκτός από την Αγγλία, η νέα αυτή μέθοδος ήδη δοκιμάζεται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής. Τα αποτελέσματα αναμένονται στα τέλη του επόμενου χρόνου και η παρασκευάστρια εταιρία, ευελπιστεί να κυκλοφορήσει στην αγορά μέχρι το 2005.

Το εμφύτευμα θα απελευθερώνει μια μορφή της ορμόνης προγεστερόνη, η οποία χρησιμοποιείται για τη μείωση παραγωγής σπέρματος. Η συγκεκριμένη ορμόνη χρησιμοποιείται ήδη σε δοκιμές και σε μορφή χαπιού.

Τόσο στην περίπτωση του εμφυτεύματος, όσο και με το χάπι, οι άνδρες θα πρέπει να κάνουν ενέσεις τεστοστερόνης κάθε 4-6 εβδομάδες, για να διατηρήσουν τη σεξουαλική τους δραστηριότητα.

Ο υπεύθυνος της έρευνας, Δρ. Fred Wu, του Βασιλικού Νοσοκομείου του Μάντσεστερ, δηλώνει πως τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι θετικά χωρίς να παρατηρούνται κάποιες σοβαρές παρενέργειες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Organon, κ. Driek Vergouwen, είπε ότι οι τελευταίες έρευνες έγιναν μέσα στην προσπάθεια της εταιρίας να βρει αντισυλληπτικές μεθόδους για γυναίκες και για άνδρες. Συμπληρώνει επίσης, "Τα ζευγάρια θα έχουν στο μέλλον τη δυνατότητα να διαλέξουν τον τρόπο αντισύλληψης που τους ταιριάζει".

Οι ειδικοί τέλος υπενθυμίζουν, ότι παρά τη χρήση αντισυλληπτικών μεθόδων, η χρήση προφυλακτικού είναι σε πολλές περιπτώσεις απαραίτητη για την προφύλαξη από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.