θηλωματα υπερωας | αρρυθμιες αντιμετωπιση | στιγμα | συμπτωματα εγκυμοσυνης 5 εβδομαδα | care.gr | ορθοσκόπηση

Η υφυπουργός Υγείας κ. Σπυράκη για τις μονάδες μεθαδόνηςΟι κινητοποιήσεις διαφόρων φορέων, καθώς και των κατοίκων του δήμου Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, που αποσκοπούν στην απομάκρυνση της μονάδας μεθαδόνης, που υπάρχει στην περιοχή, συζητήθηκε στη Βουλή, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Χανίων του ΠΑΣΟΚ κ. Μανώλη Σκουλάκη. Ο πρώην υφυπουργός Υγείας είπε ότι, η τοπική κοινωνία ξεκίνησε αγώνα για την απομάκρυνση της μονάδας, η οποία λειτουργεί ήδη από το 1998 και εξυπηρετεί 170 χρήστες. Επισήμανε μάλιστα ότι κανένας κοινωνικός ή επιστημονικός φορέας δεν εκφράζει δημόσια τις απόψεις του.

Η νυν υφυπουργός Υγείας και Πρόνοιας Χριστίνα Σπυράκη διευκρίνισε ότι κάθε φορά που ανοίγει νέα μονάδα σε ένα ‘νευραλγικό’ σημείο της πόλης, δημιουργούνται πάντα προβλήματα, που σχετιίζονται με την καθημερινή προσέλευση ατόμων, που έχουν γνωστές, χρόνιες νοοτροπίες και συμπεριφορές, οι οποίες όμως δεν αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη, αλλά απαιτείται μακρά και επίπονη προσπάθεια. Προσπαθούμε, πρόσθεσε η κα Σπυράκη, να κινητοποιήσουμε κάπως τον κόσμο ώστε να καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Είπε ακόμα ότι οι δύο μονάδες που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη έχουν 250 μέλη και ότι το υπουργείο Υγείας κινεί τις διαδικασίες για να ανοίξουν ακόμα δύο μονάδες. Επιπλέον η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε και στον τρόπο κάλυψης τέτοιων γεγονότων από τα ΜΜΕ, λέγοντας ότι ‘Βγαίνουν όλα τα προβλήματα χωρίς να καταγράφονται και κάποιες θετικές αντιδράσεις, κάτι που είναι πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας και που πρέπει να αντιμετωπισθεί’.

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κ. Σκουλάκης είπε ότι ‘οι μονάδες βρίσκονται πλέον σε απορρύθμιση. Γονείς και χρήστες αγωνιούν. Δεν ευαισθητοποιήθηκε ένας πολιτικός ή κοινωνικός φορέας να βγάλει μία ανακοίνωση; Προτείνω να επανασυσταθεί η διακομματική επιτροπή κατά των ναρκωτικών. Δεν πρέπει να περάσει στην ελληνική κοινωνία ένα μήνυμα κατά των χρηστών, όταν μάλιστα αυτοί δέχονται να μπουν σε ένα πρόγραμμα επανένταξης. Είναι εγκληματικό’. Τέλος αξίζει να σημειωθεί η επιστολή που έστειλε ο κ. Σκουλάκης προς τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Χριστόδουλο, με την οποία υπογραμμίζει ότι θα πρέπει ‘ο κλήρος ως βαθύς γνώστης των κοινωνικών προβλημάτων της ενορίας του, και κτίριο να μπορεί να βρει αλλά και να συμβάλλει με μεθοδικότητα, σωστή ενημέρωση και διάλογο, στην άμβλυνση των όποιων πραγματικών προβλημάτων δημιουργούνται, από τη λειτουργία μονάδων αποκατάστασης των χρηστών’.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.