κουρκουμας διαιτα | δυσπλασια | σπανιος ο καρκινος της μυτης | στιγμα μεσογειακης αναιμιας

Ποντίκια του εργαστηρίου τρώνε και δεν παχαίνουν!Ενα ποντίκι, που μπορεί να τρώει όσο θέλει, χωρίς να παχαίνει, φαίνεται ότι θα δείξει το δρόμο για την παρασκευή φαρμάκων αδυνατίσματος. Το ζώο αυτό στερείται μίας βασικής ουσίας, που επιδρά στα αποθέματα λίπους του οργανισμού. Επιστήμονες από τις Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησαν στο εργαστήριο ποντίκια, που στερούνται ενός γονιδίου, το οποίο κωδικοποιεί την πρωτεϊνη, που ονομάζεται περιλιπίνη. Οταν διασταύρωσαν ποντίκια, τα οποία είχαν γενετική προδιάθεση για παχυσαρκία, τα τρωκτικά παρέμειναν αδύνατα, ακόμα και μετά από λήψη γευμάτων με υψηλά λιπαρά. Ενας από τους ερευνητές, ο Δρ. Javier Martinez-Botas, του Baylor College of Medicine, του Χιούστον στο Τέξας, δήλωσε ότι ‘Θεραπεύσαμε τη γενετική παχυσαρκία στα ποντίκια, ακόμα και όταν η παχυσαρκία επηρεάζεται από μία διατροφή με υψηλά λιπαρά. Εχουν πολύ λιγότερο λίπος από τα κανονικά ποντίκια, ακόμα και όταν τρώνε περισσότερο. Καίνε περισσότερο λίπος και έχουν υψηλό μεταβολισμό’.

Η περιλιπίνη επικάθεται στην επιφάνεια των σταγονιδίων των αποθεμάτων λίπους, που βρίσκονται μέσα στα κύτταρα του οργανισμού και τα προστατεύει από τη διάλυση, με μία λιπομεταβολική ουσία, που ονομάζεται πρωτεινο-ευαίσθητη λιπάση (ένζυμο αποικοδόμησης λίπους). Στα ποντίκια που δεν έχουν την περιλιπίνη, το ένζυμο αυτό διασπά το λίπος τόσο γρήγορα, όσο φτιάχθηκε. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι έχουν βρει ένα δρόμο για την δημιουργία κάποιων μελλοντικών φαρμάκων για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας. Εάν βρουν ένα τρόπο να σημαδεύσουν και να αποβάλλουν αυτή την πρωτείνη από τα αποθέματα λίπους του ανθρώπινου σώματος, θα είναι σε θέση να αναπτύξουν κάποια θεραπεία, που θα καταπολεμίσει την παχυσαρκία στους ανθρώπους, καθώς, όπως δηλώνει ο Δρ. Dr Martinez-Botas και οι άνθρωποι έχουν την ίδια πρωτείνη. Ωστόσο προειδοποιεί ότι θα απαιτηθεί κάποιος χρόνος για να μεταβεί κανείς από τις πειραμαματικές έρευνες σε ποντίκια, στην εφαρμογή τους σε παχύσαρκους ανθρώπους. Η έρευνα αναφέρεται στο journal Nature Genetics

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.