βρογχικο ασθμα | μυλη κυηση | παθηση μεγακολο | υστερικη προσωπικοτητα | αντενδείξεις εμβολιου μαντου

Aνθρωποι και ποντίκιαΕχει σχεδόν ολοκληρωθεί η χαρτογράφηση του γενετικού κώδικα τριών ειδών ποντικών, γεγονός που αναμένεται να προσφέρει μεγάλη βοήθεια στην κατανόηση του ανθρώπινου γενετικού κώδικα, σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση του Αμερικανικού κέντρου Celera Genomics. Απαιτήθηκε να τοποθετηθούν σε αλληλουχία περίπου 9.3 δισεκατομμύρια ζεύγη του γενετικού κώδικα DNA, των ποντικών, προκειμένου να γίνει απόλυτα γνωστό σε όλες τις εκφάνσεις του, το σετ χρωμοσωμάτων του ποντικού και να επιτευχθεί η δυνατότητα παρουσίασής του σε ποσοστό της τάξεως του 95%.

Το σετ χρωμοσωμάτων των ποντικών είναι ένα ανεκτίμητο εργαλείο στην μελέτη και ερμηνεία του ανθρώπινου γενετικού κώδικα και γι΄αυτό το λόγο τα ποντίκια αποτελούν ένα πρότυπο ζώου για τις έρευνες που λαμβάνουν χώρα στον τομέα της βιοϊατρικής. Καλύτερη κατανόηση του γενετικού κώδικα του ποντικού μπορεί να οδηγήσει σε πολύ πιο αποτελεσματικές έρευνες σχετικά με τις ανθρώπινες ασθένειες και οι επιστήμονες συγκρίνουν τις γενετικές ομοιότητες και αποκλίσεις αυτών των δύο βιολογικών ειδών. Το χρωμόσωμα του ποντικού μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό περιοχών στο ανθρώπινο γονίδιο, όπου τα χρωμοσώματα τόσο του ποντικού όσο και του ανθρώπου διατηρούνται αναλοίωτα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πολύ σημαντικές ανακαλύψεις σχετικά με τη σύγκριση του σετ των χρωμοσωμάτων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.