ανευρυσμα αορτησ | αν τη περασεις τη γριπη τη ξανα περνας | λοιμωξη αναπνευστικου συμπτωματα

Αδυνατίστε με τη συμβουλή του ειδικούΠροβλήματα υγείας λόγω της κακής διαιτητικής συμβουλής που έλαβαν από μη εδικούς στην επιστήμη της διατροφής, παρουσίαζε το 96% των ατόμων που απευθύνθηκε στο τμήμα διατροφής του Σισμανόγλειου νοσοκομείου. Τα άτομα αυτά είχαν λάβει οδηγίες διατροφής όχι από επαγγελματίες διαιτολόγους, αλλά από γυμναστήρια ή από άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Το 32% παρουσίαζε προβλήματα αναιμίας λόγω του ό,τι ακολουθούσαν τις λεγόμενες δίαιτες αποτοξίνωσης. Ένα πσοσοστό της τάξης του 10% ατόμων που έκαναν γυμναστική ηλικίας 15-30 ετών, παρουσίαζε προβλήματα λιπώδους διήθησης (αύξηση του λιπώδους ιστού του ήπατος) εξαιτίας της αλόγιστης χρήσης πρωτεϊνικών συμπληρωμάτων διατροφής, τα οποία διακινούνται ευρέως σε γυμναστήρια. Επιπλέον το 13% των γυναικών που αντιμετώπιζαν προβλήματα υπέρτασης ή υπερλιπιδαιμίας και έκαναν δίαιτα , παρουσίαζαν μειωμένη πρόσληψη ασβεστίου κατά 60%.

Είναι γνωστό στους περισσότερους ότι η διατροφή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υγεία μας. Στις περιπτώσεις μάλιστα που χρειάζεται να ακολουθηθεί κάποιο συγκεκριμένο διαιτολόγιο είτε για απώλεια βάρους είτε για λόγους υγείας είναι πολύ σημαντικό να απευθύνεται κανείς αποκλειστικά και μόνο σε ειδικούς επιστήμονες.

Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν στη δεύτερη ημέρα του Πανελλήνιου συνεδρίου Διατροφής – Διαιτολογίας που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.