Η αβάσταχτη σύγχυση του καταναλωτή

Στις προειδοποιήσεις των επιστημόνων για τους κινδύνους από τη διατροφή με βοδινό κρέας, προστίθενται πλέον και αυτές για τα ψάρια, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να μην ξέρουν πλέον τι να αγοράσουν. Σύμφωνα με ανακοινώσεις διαιτολόγων, πέντε στα επτά είδη ψαριών των ελληνικών ιχθυοτροφείων, παρουσίασαν υψηλά ποσοστά μεθυλικού μολύβδου, λόγω της ρύπανσης των θαλασσών. Η λύση που προτείνουν οι ειδικοί του Συλλόγου Διαιτολογίας είναι η Επιστροφή στην παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή, καθώς ο συνδυασμός ψωμιού, τυριού, οσπρίων και σαρδέλων αποτελεί μία θαυμάσια πηγή πρωτεϊνών.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στη αγορά είναι ότι και ίδιοι οι εισαγωγείς κρεάτων βρίσκονται σε σύγχυση σχετικά με το ποιά κρέατα απαγορεύονται και από ποιές χώρες. Οι κρεοπώλες εν τω μεταξύ βρίσκονται σε δύσκολη θέση, καθώς οι πωλήσεις τους έχουν μειωθεί στο ελάχιστο και αποφάσισαν να συνεδριάσουν την Κυριακή, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Διαβάστε επίσης


Μη χάσετε καμμία δημοσίευση!

Γραφτείτε στο NewsLetter του Care


Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα