βουβωνοκήλη | ομφαλοκήλη | spasimopleyroy | εμβολιο ηπατιτιδας β παρενεργειες | φλεβοκομβικη βραδυκαρδια

Νέα απεικονιστική μέθοδος της καρδιάς βοηθά στην προεγχειρητική διάγνωσηΜία νέα εξειδικευμένη μέθοδος απεικόνισης της καρδιας φαίνεται ότι προβλέπει με ακρίβεια, ποιοί ασθενείς με καρδιακά νοσήματα θα ωφεληθούν από μία αγγειοπλαστική επέμβαση ή από μία εγχείρηση αορτοστεφανιαίας παράκαμψης (bypαss). Σύμφωνα με τη μέθοδο αυτή, χορηγείται με ένεση στους ασθενείς μία ειδική ουσία, χάρη στην οποία, επιτυγχάνεται η απεικόνιση της έκτασης των βλαβών στον μυ και στ΄αγγεία της καρδιάς με διαφορετικά χρώματα, και στη συνέχεια διενεργείται μαγνητική απεικόνιση. Καθώς σε περιπτώσεις εκτεταμένων βλαβών τα οφέλη από μια επέμβαση είναι ελάχιστα, η ακριβής γνώση της βαρύτητας των βλαβών βοηθά τους γιατρούς στο να αποφασίσουν, αν θα προβούν σε χειρουργική αντιμετώπισή τους. Η μελέτη αυτή, η οποία δημοσιεύθηκε στην The New England Journal of Medicine, έγινε σε 50 ανθρώπους, για τους οποίους είχε προγραμματισθεί η διενέργεια είτε αγγειοπλαστικής είτε εγχείρησης αορτοστεφανιαίας παράκαμψης. Η απεικόνιση ήταν ιδιαίτερα ακριβής και προέβλεψε σε ποιους ασθενείς η καρδιά ήταν τόσο κατεστραμένη, ώστε δεν θα μπορούσαν να ωφεληθούν από την θεραπεία.

Ο Δ. Robert M. Judd, του Feinberg Cardiovascular Research Institute του Πανεπιστημίου του Northwestern Medical School του Σικάγο δηλώνει ότι σε αντίθεση με τις άλλες μεθόδους απεικόνισης, αυτή η μέθοδος παρέχει μία άποψη του συνολικού πάχους του καρδιακού τοιχώματος και όχι μόνο του εξωτερικών τμημάτων του, επιτρέποντας έτσι την σωστή εκτίμηση της έκτασης της βλάβης. Δεδομένου ότι τόσο η αγγειοπλαστική, όσο και η εγχείρηση αορτοστεφανιαίας παράκαμψης (bypαss) δεν είναι ακίνδυνες, η απεικονιστική αυτή μέθοδος μπορεί να βοηθήσει να εντοπιστούν εκείνοι οι ασθενείς, για τους οποίους ο κίνδυνος μιας επέμβασης είναι μεγαλύτερος, από τα ενδεχόμενα οφέλη.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.