κακαο χοληστερινη | http://www.care.gr/post/334/pneymothorakas | τριπλο εμβολιου παρενεργειες

Προβλήματα ύπνου στις έγκυες γυναίκεςΈνα ποσοστό 97% των εγκύων γυναικών, που βρίσκονται στο τέλος της κύησης, δεν κατορθώνουν να κοιμηθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από μία νέα μελέτη, που έκαναν ερευνητές του Saint Joseph's University και του Delaware County Memorial Hospital. Η μελέτη αυτή ασχολήθηκε με την εξέταση των προβλημάτων ύπνου, που παρουσιάζουν οι έγκυες γυναίκες, σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους και όχι μόνο προς το τέλος αυτής. Η Δρ. Jodi A. Mindell, καθηγήτρια ψυχολογίας του Saint Joseph's και ο Δρ. Barry J. Jacobson, επικεφαλής παιδιατρικής και γυναικολογίας του Delaware County Memorial, παρακολούθησαν 127 γυναίκες, με ηλικία κύησης από 8 έως 38 εβδομάδων και ανακάλυψαν ότι ένας εκπληκτικός αριθμός αυτών των γυναικών αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα ύπνου.

Συγκεκριμένα, προς το τέλος της εγκυμοσύνης τους, ένα ποσοστό 97% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα περπατούσαν μέσα στη νύχτα και περίπου το 92% κοιμόντουσαν ανήσυχα. Σχεδόν οι μισές ροχάλιζαν, ενώ ένας σημαντικός αριθμός από αυτές εμφάνιζε άλλα συμπτώματα, όπως ενοχλητική άπνοια, αίσθημα πνιγμού κατά το ξύπνημα και μεγάλη υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όπως δήλωσε η δρ. Mindell ‘Οι περισσότερες γυναίκες μας είπαν ότι θεωρούν πως αυτός είναι ένας τρόπος με τον οποίο το σώμα τους προσπαθεί να τις προετοιμάσει να μάθουν να ζουν με το παιδί, που έρχεται, καθώς η ζωή αυτή συνεπάγεται, τουλάχιστο στην αρχή νύχτες χωρίς ύπνο. Αυτό όμως δεν είναι αληθές. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν τόσο οι έγκυες γυναίκες, όσο και οι ειδικοί που τις παρακολουθούν ότι τα περισσότερα από αυτά τα φαινόμενα αποτελούν προβλήματα ύπνου, τα οποία δεν πρέπει να αγνοούνται. Συχνά αυτές είναι δυσλειτουργίες που πρέπει να διαγιγνώσκονται και να θεραπεύονται και οι έγκυες γυναίκες πρέπει να καταλάβουν ότι είναι ανάγκη να αναζητήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού'.

Επίσης, όπως δήλωσε η ομάδα μελέτης, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των γυναικών ανέφεραν συγκεκριμένα προβλήματα ύπνου, ελάχιστες παραδέχθηκαν ότι έχουν ανωμαλία στον ύπνο τους. Για παράδειγμα κατά το τέλος της εγκυμοσύνης μόνο το 36% των γυναικών παραδέχθηκε ότι είχε πρόβλημα, σε ένα ποσοστό 92% των γυναικών που παρουσίαζε ανήσυχο ύπνο. Αυτή η ασυμφωνία στα ποσοστά μπορεί να οφείλεται είτε στη λανθασμένη αντίληψη ότι αυτές οι ανωμαλίες του ύπνου είναι αναμενόμενες κατά την εγκυμοσύνη και κατά συνέπεια δεν αποτελούν ξεχωριστό είδος προβλήματος, είτε στον γενικότερο τρόπο με τον οποίο προσδιορίζει κανείς τα προβλήματα του ύπνου. Σε κάθε περίπτωση πάντως, σύμφωνα με τα συμπεράσματα των ειδικών ερευνητών αυτής της μελέτης απαιτείται καλύτερη εκπαίδευση και ενημέρωση των γυναικών στον τομέα αυτό, ώστε να αναγνωρίσουν τα συμπτώματα των προβλημάτων του ύπνου όταν ανακύψουν και να αναζητήσουν τη βοήθεια ειδικών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.