εκτακτες συστολες καρδιας αιτια | ανατομία πλάτης | κολικος εντερου | ασθμα | μυς του προσωπου

Nέο σπρέϋ κατά της γρίπηςΝέο αποτελεσματικό φάρμακο κατά της γρίπης, παρουσιάστηκε στα πλαίσια του 10ου Παγκρήτιου Ιατρικού Συνεδρίου, που έγινε στο Ρέθυμνο. Το φάρμακο αυτό, που έχει τη μορφή σπρέϋ, σχεδιάσθηκε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το ανακάλυψαν Αυστραλοί ερευνητές, που ‘σχεδίασαν’ ένα νέο μόριο, το οποίο έχει την ιδιότητα να προσβάλει τον ιό της γρίπης, περιορίζοντας την έκταση της λοίμωξης. Το φάρμακο αυτό, σύμφωνα με τις δήλώσεις των ερευνητών, σταματά τη διασπορά του ιού στο σώμα, καθώς μόλις ο ιός εμφανίζεται και μπαίνει στον οργανισμό, χάρη στην ευεργετική επίδραση του σπρέϋ εμποδίζεται η εξάπλωσή του και η πορεία του ιού σταματά στο αναπνευστικό σύστημα, καθώς από εκεί και πέρα αδυνατεί να προχωρήσει.

Η νέα θεραπεία συνίσταται σε εισπνοές του φαρμάκου, αμέσως μετά την εκδήλωση των συμπτωμάτων της γρίπης, αφού το φάρμακο έχει τη δυνατότητα να δρα αμέσως στο αναπνευστικό σύστημα, που είναι και η εστία της λοίμωξης. Η λήψη του γίνεται μία ή δύο φορές ημερησίως, αμέσως μόλις αισθανθεί κανείς τα συμπτώματα της γρίπης, οπότε εφεξής η όλη η κλινική διαδρομή θα είναι ήπια. Μειώνονται οι ημέρες πυρετού, τα συμπτώματα από το αναπνευστικό, η καταρροή, η κόπωση και οι επιπλοκές. Το σπρέϋ ονομάζεται ‘Ρελέντζα’ (Relenza) και αναμένεται να κυκλοφορήσει στα φαρμακεία την ερχόμενη εβδομάδα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.