Συριγγιο | χαπι διακοπησ κυησησ | ρηξη εξω μηνισκου | ποτε ενδεικνυται η χορηγηση αντιτετανικου ορου

Η εταιρία Wyeth αποσύρει το DimetappΣταμάτησε η παραγωγή και διακίνηση του προϊόντος Dimetapp, με πρωτοβουλία της φαρμακευτικής εταιρίας Wyeth Hellas. Το Ντιμετάπ, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, περιέχει το επικίνδυνο συστατικό φαινυλοπροπανολαμίνη, το οποίο ενδεχομένως να ευθύνεται για την πρόκληση αιμορραγικών εγκεφαλικών επεισοδίων σε καρδιαγγειακούς ασθενείς. Έγινε δε έκκληση προς τις φαρμακευτικές εταιρίες να σταματήσουν, εθελοντικά, τη διάθεση στις ΗΠΑ προϊόντων, που περιέχουν την ουσία αυτή.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων δήλωσε σχετικά με το θέμα αυτό ότι, τα φαρμακευτικά προϊόντα που περιέχουν την ουσία φαινυλπροπανολαμίνη κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά περισσότερο από 20 χρόνια, χωρίς να έχουν αναφερθεί περιπτώσεις σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών, ενώ στο φύλλο οδηγιών αναφέρονται όλες οι αναγκαίες προφυλάξεις. Ωστόσο η φαρμακευτική εταιρία Wyeth Hellas προχώρησε από τις 8 Νοεμβρίου στη διακοπή της παραγωγής και διακίνησης του συγκεκριμένου σκευάσματος, εκφράζοντας όπως τονίζει την ευαισθησία της απέναντι στο καταναλωτικό κοινό.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.