σκωληκοειδίτιδα | συμπτωματα κοιλιακης ταχυκαρδιας | οργανα σωματος δεξια | δισπλασια τραχηλου | μηνισκος

Αλλεργική ρινίτιδα: πρώτη παγκοσμίωςΗ αλλεργική ρινίτιδα είναι η πιο συχνή χρόνια νόσος του ανθρώπου, καθώς ταλαιπωρεί το 15%-17% του πληθυσμού. Εμφανίζεται σε όλες τις ηλικίες και ιδιαίτερα σε παιδιά και άτομα ηλικίας 20-30 ετών, ανεξαρτήτως φύλου, ενώ αποτελεί και τον κυριότερο παράγοντα πρόκλησης βρογχικού άσθματος. Υπολογίζεται ότι το 70% των ασθματικών που προσέρχονται στα νοσοκομεία, αναφέρουν ότι είχαν συμπτώματα αλλεργικής ρινίτιδας, 1 έως 4 χρόνια πριν την εμφάνιση του άσθματος. Στα παραπάνω αναφέρθηκαν οι επιστήμονες που συμμετείχαν στο 18ο Ιατρικό Συνέδριο των Ενόπλεων Δυνάμεων, που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Θεσσαλονίκη.

Στο ίδιο συνέδριο ο αντιπλοίαρχος του υγειονομικού Ε. Σταυρόπουλος, αναφέρθηκε στα ρευματικά νοσήματα επισημαίνοντας ότι οι λοιμογόνοι παράγοντες, που προκαλούν δυσεντερία ή ουρολοίμωξη, ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό γι΄αυτά τα νοσήματα, τα οποία εκδηλώνονται κατά την στρατεύσιμη ηλικία και γενικότερα στην πληθυσμιακή ομάδα του εν ενεργεία προσωπικού των ενόπλεων δυνάμεων. Οι παράγοντες αυτοί συντελούν στην βαρύτητα ή στην έξαρση των ρευματικών νοσημάτων, κυρίως σε άτομα που έχουν θετικό ένα αντιγόνο-γενετικό δείκτη. Ο δείκτης αυτός ανευρίσκεται στα λευκά αιμοσφαίρια των ατόμων που πάσχουν από αυτού του τύπου τα νοσήματα σε ποσοστό 80-90%, έναντι 5% των υγιών ατόμων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.