πνευμονικο οιδημα σκυλου | τι ειναι εμβολη αμνιακου υγρου | ερυθρα igg θετικο τι σημαινει | μανταρινι στομαχι

ΕΟΦ: Τα καλλυντικά δεν μεταδίδουν τη νόσο των τρελών αγελάδωνΟ Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων καθυσυχάζει τους Έλληνες καταναλωτές, επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή του ότι είναι ασφαλείς από τη μετάδοση της σπογγώδους εγκαφαλοπάθειας των βοοειδών όσοι χρησιμοποιούν καλλυντικά προϊόντα στην Ελλάδα. Επιπλέον δε διευκρινίζει ότι ήδη από το 1996, απαγορεύεται ρητά από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας η χρησιμοποίηση για την παρασκευή καλλυντικών, συστατικών ζωϊκής προέλευσης απο περιοχές που ενδημεί η νόσος αλλά και συστατικών που προέρχονται απο τον εγκέφαλο, τα μάτια, τις αμυγδαλές, την σπλήνα και το νωτιαίο μυελό, βοοειδών και αιγοπροβάτων άνω των 12 μηνών.

Εξάλλου, τονίζεται στην ανακοίνωση του ΕΟΦ, ότι σε κάθε περίπτωση υπάρχουν αυστηρές προδιαγραφές επεξεργασίας των ζωικών συστατικών, που χρησιμοποιούνται σε ορισμένα καλλυντικά, με αποτέλεσμα την καταστροφή κάθε ενδεχόμενου μολυσματικού παράγοντα. Στα έτοιμα καλλυντικά αναγράφεται στη συσκευασία τους υποχρεωτικά η σύνθεσή τους, ενώ είναι υποχρεωτική και η τήρηση πλήρους φακέλου με όλα τα απαραίτητα στοιχεία παραγωγής και ελέγχου και με τα πιστοποιητικά ασφαλείας του προϊόντος. Η ίδια ανακοίνωση του Ε.Ο.Φ. καταλήγει ότι: "Η χρησιμοποιηση πρώτων υλών που εισάγονται στην Ελλάδα για την παρασκευή καλλυντικών προϋποθέτει να υπάρχουν ειδικά πιστοποιητικά απο τις μονάδες οπου έχουν παραχθεί καθώς και τις υπηρεσίες ελέγχου της Ευρωπαϊκής Ενωσης".

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.