καρκινος συκωτι μη χειρουργησιμος | Εξεταση πλακουντας σε αιθουσα τοκετου

Μητέρα και κόρη σε δίαιταΚαι τα κοριτσάκια στην ηλικία των πέντε σκέφτονται τη δίαιτα;

197 πεντάχρονα κορίτσια ρωτήθηκαν για το τι σημαίνει δίαιτα, να περιγράψουν τη διαιτητική τους συμπεριφορά και να πουν τη γνώμη τους για τη σχέση μεταξύ δίαιτας, ελέγχου βάρους και σώματος σε έρευνα που έγινε από το Pennsylvania State University στις ΗΠΑ και δημοσιέυτηκε στο τελευταίο τεύχος του έγκυρου επιστημονικού περιοδικού της Αμερικάνικης ένωσης διαιτολόγων (Journal of the American Dietetic Association). Επίσης ζητήθηκε από τους γονείς τους να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια για τις διατροφικές τους συνήθειες και τον έλεγχο του σωματικού τους βάρους.

Η έρευνα έδειξε ότι η προσπάθεια από τις μητέρες για έλεγχο του σωματικού τους βάρους, επηρεάζει τις ιδέες και τις αντιλήψεις των κοριτσιών για τη δίαιτα. Ανάλογα με την ερώτηση το 34-65% των κοριτσιών είχαν γνώμη για τη δίαιτα. Οταν οι μητέρες έκαναν δίαιτα τακτικά ή είχαν κάνει δίαιτα τον τελευταίο καιρό, τα κορίτσια ήξεραν πολύ περισσότερα πράγματα για τις δίαιτες. Οι ερευνητές προτείνουν στις μητέρες να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να αποκτούν υγιείς διατροφικές συνήθειες και όχι να τα προτρέπουν απλά να κάνουν δίαιτα για τον έλεγχο του βάρους τους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.