πολύποδας στο έντερο συμπτώματα | προγναθισμος ανω γναθου

Αυξάνεται η παιδική παχυσαρκία στην ΑμερικήΗ παιδική παχυσαρκία στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί σημαντικά από το 1960, κατά 54% στα παιδιά ηλικίας 6-11 ετών και κατά 40% στους έφηβους. Αυτό ανακοίνωσε στην 4η ετήσια συνάντηση του Αμερικανικού Κολλεγίου Διατροφής, η Δρ. Τερέζα Νίκλας. Αυτή η αύξηση στα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας, τείνει να εξομοιώσει τα ποσοστά παχυσαρκίας μεταξύ ενηλίκων και παιδιών στις ΗΠΑ. Στις ΗΠΑ περίπου το 50% των ενηλίκων είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Τα στοιχεία προέρχονται από έρευνα που διεξάγει η σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημιου Tulane της Αμερικής, στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι απο 160.000 χιλιάδες άνθρωποι από το 1972.

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα αυτή, το 1995, τα παιδιά στην ηλικία των 10 ετών ήταν βαρύτερα κατά 5 κιλά σε σχέση με τα παιδιά αντίστοιχης ηλικίας το 1973. Δυστυχώς αυτή η αύξηση στο σωματικό βάρος δεν έχει συνδυαστεί με αντίστοιχη αύξηση στο μέσο ύψος των παιδιών. Με 45 επιπλέον θερμίδες σε καθημερινή βάση, το σωματικό βάρος μπορεί να αυξηθεί κατα 2,5 κιλά μέσα σε ένα έτος. Από το 1973 εως και το 1994 τα παιδιά στις ΗΠΑ αύξησαν την πρόσληψη σε πρωτεϊνες και υδατάνθρακες ενώ μείωσαν την αντίστοιχη πρόσληψη σε λιπίδια. Παράλληλα έχει μειωθεί ο χρόνος ενασχόλησης με δραστηριότητες που αυξάνουν τη φυσική δραστηριότητα και έχει αυξηθεί ο χρόνος παρακολούθησης τηλεόρασης.

Το γεγονός ότι η διατροφή ολοένα και βελτιώνεται αλλά παράλληλα αυξάνουν και τα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας πρέπει να οδηγήσει σε περαιτέρω μελέτη της συσχέτισης της φυσικής δραστηριότητας με το σωματικό βάρος.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.