φυσιολογικη θερμοκρασια | εξεταση προστατη | βλεννα και ευερεθιστο | μικροβιακη ιογενης | εξαρθρωση ωμου

Αναβρασμός στις Ιατρικές Σχολές όλης της χώραςΜέτωπο για την υγεία ανοίγουν οι φοιτητές της Ιατρικής, που έχουν προχωρήσει σε κατάληψη της σχολής της Αθήνας από την Δευτέρα, ενώ χθές οι φοιτητές της Ιατρικής Ιωαννίνων προχώρησαν σε κατάληψη της Γραμματείας της Ιατρικής Σχολής, αντιδρώντας στις εξετάσεις που θα υποχρεώνονται οι νέοι γιατροί να δώσουν μετά την λήψη του πτυχίου για να αποκτήσουν την άδεια εξάσκησης επαγγέλματος, αλλά και στην συνολική πολιτική για την υγεία όπως εκφράζεται μέσα από το νέο νομοσχέδιο για το ΕΣΥ. Αντιδράσεις αναμένονται και από τους φοιτητές Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αλεξανδρούπολης που ξεκινούν σήμερα Γενική Συνέλευση, ενώ αύριο αποφασίζουν οι φοιτητές στο Ηράκλειο και την ερχόμενη Τρίτη στην Πάτρα. Σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι φοιτητές της Ιατρικής Αθήνας χθές Τρίτη, μαζί με εκπροσώπους της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), τόνισαν ότι οι αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις έχουν σαν στόχο την περιφρούρηση του δημόσιου χαρακτήρα του συστήματος υγείας, που θα προσφέρει δωρεάν, υψηλής ποιότητας περίθαλψη σε όλους.

Οι εκπρόσωποι των γιατρών ανέφεραν ότι η πολιτική για την υγεία, που εκφράζεται μέσα από το νομοσχέδιο για το ΕΣΥ, βλάπτει κατ΄αρχήν τον Ελληνα πολίτη και στην συνέχεια όλες τις κατηγορίες των γιατρών και των απασχολούμενων στον χώρο της Υγείας. Συγκεκριμένα ο κ. Πολλάκης Παύλος, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και του Γ. Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, εξέφρασε κατ΄αρχήν την αμέριστη συμπαράσταση των παραπάνω ενώσεων, στον αγώνα των φοιτητών. Εναν αγώνα που θεωρεί ότι είναι το πρώτο επεισόδιο μιάς συνολικής αναμέτρησης, ενάντια στην πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει η κυβέρνηση στον χώρο της Υγείας. Η πολιτική αυτή εξήγησε, έχει ως κύριο στόχο να ανατρέψει πλήρως ότι έχει σχέση με το ΕΣΥ και την δωρεάν παροχή υγειονομικών υπηρεσιών στους Ελληνες πολίτες και να εφαρμόσει ένα σύστημα περίθαλψης, που θα έχει ως χρηματοδότη έναν οργανισμό ιδιωτικού δικαίου, που κύριο μέλημα του θα είναι η παρουσίαση ισοσκελισμένων ισολογισμών. Αν σε αυτό προστεθεί και η κατάργηση της μονιμότητας των γιατρών, οι οποίοι μετά από χρόνια σπουδών και δουλειάς, το μόνο που θα μπορούν να εξασφαλίσουν είναι μια σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, βρίσκεται κανείς τελικά μπροστά σ΄ένα θεσμό διορισμένων διοικητών, που μαζί με τους αναπληρωτές τους θα διορίζουν άλλους 100-120 managers στα νοσοκομεία, με μοναδικό τους έργο να βγαίνει ισοσκελισμένος ο προϋπολογισμός και όχι να εξασφαλίζουν την σωστή περίθαλψη των πολιτών. Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο Χάρης Ζαχαρόγιαννης, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, ο οποίος επεσήμανε ότι η Ιατρική, από μια ανθρωπιστική επιστήμη, μετατρέπεται με αυτόν τον νόμο, σε μία απάνθρωπη επιστήμη, με μόνους ωφελημένους τους ιδιοκτήτες των μεγάλων ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και νοσοκομείων. Η επιτυχία των κινητοποιήσεων των φοιτητών, κατέληξε, θα είναι το πρώτο ελπιδοφόρο μήνυμα στην μάχη ενάντια σε μια βάρβαρη πολιτική που θυσιάζει την υγεία των πολιτών στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Οι φοιτητές των Ιατρικών Σχολών θα κάνουν πορεία στο Υπουργείο Υγείας, την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων έχει προγραμματίσει απεργία και πορεία στο υπουργείο για την Τρίτη 31 Οκτωβρίου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.