ρινοτραχειίτιδα γάτας | ακροαστικα | καταγμακοκκυγος συνεπιες | ουρικη αρθριτιδα συμπτώματα | υποταση

Νέα μέθοδος απεικόνισης των αγγείωνΒρετανοί επιστήμονες, ανέπτυξαν ένα τύπο ηλεκτρονικού υπολογιστή, που επιτρέπει την τρισδιάστατη απεικόνιση της ροής του αίματος, τεχνική που προβλέπεται να δώσει στους ιατρούς τη δυνατότητα ακριβής γνώσεως των προβλημάτων του κυκλοφορικού συστήματος και να οδηγήσει στην πρόληψη εμφραγμάτων και εγκεφαλικών. Η σχετική εργασία, έγινε στο London's Imperial College και στηρίζεται στη δυνατότητα ενός νέου τύπου ηλεκτρονικού υπολογιστή να συνδυάσει και να επεξεργάζεται τα δεδομένα και τις πληροφορίες που λαμβάνονται από τρισδιάστατες απεικονίσεις μαγνητικής τομογραφίας, καθώς και από τεχνικές υπερήχων και να χορηγεί πληροφορίες σχετικά με το ρυθμό και τη μορφή της ροής του αίματος, καθώς και τη γεωμετρία των αγγείων.

Η νέα αυτή μέθοδος δίνει τη δυνατότητα εξέτασης της ευκαμψίας και της ελαστικότητας των αρτηριών, αποφεύγοντας επεμβατικές μεθόδους, όπως είναι η τοποθέτηση καθετήρα στις αρτηρίες και παρέχοντας ταυτόχρονα ουσιώδεις πληροφορίες για την πολυπλοκότητα κατά την κυκλοφορία του αίματος, καθώς και για τις τυχόν αλλαγές στη διάμετρο του εξεταζομένου αγγείου. Δεδομένου δε ότι η ροή του αίματος μέσα στα αγγεία είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την επέλευση εμφραγμάτων ή και εγκεφαλικών, η νέα αυτή μέθοδος θεωρείται ότι θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο στην έγκαιρη πρόγνωση σοβαρών αρτηριακών νοσημάτων, όπως η αρτηριοσκλήρωση.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.