φλεγμονη σκολικοηδιτης | ανευρυσμα καρδιας | τι σημαινει παραπληγια | γεμικες εξετάσεις | αρθριτιδα

Το φυλλικό οξύ προστάτης των αγγείωνΤο φυλλικό οξύ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων, προστατεύοντας το ενδοθήλιο των αγγείων, σύμφωνα με Βρετανική μελέτη του πανεπιστημίου του Birmingham, που δημοσιεύεται στο τεύχος Ιουνίου του επιστημονικού περιοδικού Journal of the American College of Cardiology.

Η έρευνα έδειξε ότι ασθενείς με καρδιακά προβλήματα, που έλαβαν 5mg φυλλικού οξέος, ημερησίως, για μια περίοδο 12 εβδομάδων, παρουσίασαν καλύτερη λειτουργία του ενδοθηλίου των αγγείων καθώς και βελτιωμένη αγγειακή ελαστικότητα, σε σχέση με ασθενείς που δεν λάμβαναν τη βιταμίνη αλλά κάποιο εικονικό φάρμακο (placebo).

Σύμφωνα με την έρευνα, το φυλλικό οξύ, βιταμίνη της ομάδας Β, μπορεί να μειώνει τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης, η οποία έχει συσχετιστεί με καρδιακές παθήσεις.

Ερευνες για την ομοκυστεΐνη, η οποία παράγεται κατά το μεταβολισμό των πρωτεϊνών, έχουν δείξει ότι μπορεί να προκαλεί οξειδωτική καταστροφή στο ενδοθήλιο των αγγείων.

Υπάρχουν μάλιστα ενδείξεις από μελέτες στις ΗΠΑ, ότι η κατανάλωση δημητριακών, που έχουν εμπλουτιστεί με φυλλικό οξύ (δημητριακά πρωινού, ψωμί, αλεύρι), μειώνει τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.