Φρένο στην παχυσαρκία! Ελάτε στο Γκάζι

Σε σχετικό δελτίο τύπου, που μας απέστειλε η Ελληνική Ιατρική Εταιρία Παχυσαρκίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
Η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Παχυσαρκίας οργανώνει ‘Εβδομάδα Παχυσαρκίας’ (17-24/10) με σειρά εκδηλώσεων στην Αθήνα αλλά και σε μεγάλες πόλεις της περιφέρειας (Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Κέρκυρα), σε συνεργασία με τους τοπικούς ιατρικούς συλλόγους.

Βασικός άξονας της ‘Εβδομάδας Παχυσαρκίας’ είναι το μήνυμα ‘η παχυσαρκία αντιμετωπίζεται….. συμβουλευτείτε το γιατρό σας’ και στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της παχυσαρκίας και της ιατρικής αντιμετώπισής της. Παράλληλα, οι εκδηλώσεις αυτές θα αποτελέσουν το μέσο για να σταλεί ένα μήνυμα προς τους αρμόδιους κρατικούς φορείς για το μείζον αυτό θέμα υγείας.

Η κεντρική εκδήλωση έχει τίτλο ‘….βάλε φρένο στην παχυσαρκία… έλα στο Γκάζι..’ και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη και η εκδήλωση θα διαρκέσει από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Η εκδήλωση αποτελείται από πολλές θεματικές ενότητες με κεντρικό άξονα την επαφή του κοινού με τα ιατρικά κέντρα και νοσοκομειακά τμήματα (ιδιωτικά και κρατικά), που ασχολούνται με την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας στην Ελλάδα. Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους, εξειδικευμένοι γιατροί και εκπρόσωποι των Κέντρων θα ενημερώνουν τους επισκέπτες για την αντιμετώπιση και την πρόληψη της παχυσαρκίας.

Επειδή η παιδική παχυσαρκία λαμβάνει πλέον διαστάσεις επιδημίας και στην Ελλάδα, στην εκδήλωση θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στα παιδιά. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών και των γονέων στο θέμα της υγιεινής διατροφής, της εκπαίδευσης για την απόκτηση σωστών διατροφικών συνηθειών και της τακτικής σωματικής δραστηριότητας.

Παράλληλες εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα την ίδια ημέρα στο Γκάζι.
– Εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, γελοιογραφίας
– Έκθεση για την Ιστορία της Παχυσαρκίας
– Παρουσίαση Ιδανικής Σχολικής Καντίνας
– Διαλέξεις με θέμα την πρόληψη της παχυσαρκίας
– Εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά
– Mini-συναυλίες jazz
– Συναυλία με την Έλλη Πασπαλά

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση