Ελάτε στην χώρα του …Μιλάνο

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στην πόλη του Μιλάνου στην Ιταλία είναι τόσο υψηλή, που ισοδυναμεί με το κάπνισμα 15 τσιγάρων την ημέρα, σύμφωνα με έρευνα Ιταλών επιστημόνων που δόθηκε στην δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα. Ο Δρ Piermario Biava μελέτησε τα επίπεδα τοξικών ουσιών στα ούρα τροχονόμων της πόλης και τα συνέκρινε με αυτά κατοίκων οι οποίοι ήταν λιγότερο εκτεθειμένοι στην ατμοσφαιρική ρύπανση. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας στους τροχονόμους οι τιμές ήταν σαφώς πιο υψηλές.

Καθώς τον τελευταίο μήνα στην πόλη του Μιλάνου δεν έχουν σημειωθεί βροχοπτώσεις, η ατμοσφαιρική ρύπανση έχει φτάσει σε οριακά επίπεδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συγκέντρωση των μικροσωματιδίων έχει ξεπεράσει κατά πέντε φορές τα ανώτατα επιτρεπτά όρια, ενώ στο Τορίνο κατά 18 φορές τις πρώτες 18 μέρες του 2002.

Η πρόεδρος της Ιταλικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, κ. Annamaria Moretti, δήλωσε ότι ένας περίπατος στην πόλη μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα επικίνδυνος, ιδιαίτερα για τα παιδιά και τους γέροντες. Τα περιστατικά βρογχίτιδας, λαρυγγίτιδας και αλλεργιών, έχουν αυξηθεί ανησυχητικά τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ ιδιαίτερα ευάλωτοι είναι και οι ασθενείς που πάσχουν από άσθμα και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση