ανεπαρκεια τριγλωχινος | υπερπλασια επινεφριδιων | ψυλλιο | ανατομία θωρακα | αυτοανοσο | λοιμωξεις εντερου

Ελάτε στην χώρα του ...ΜιλάνοΗ ατμοσφαιρική ρύπανση στην πόλη του Μιλάνου στην Ιταλία είναι τόσο υψηλή, που ισοδυναμεί με το κάπνισμα 15 τσιγάρων την ημέρα, σύμφωνα με έρευνα Ιταλών επιστημόνων που δόθηκε στην δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα. Ο Δρ Piermario Biava μελέτησε τα επίπεδα τοξικών ουσιών στα ούρα τροχονόμων της πόλης και τα συνέκρινε με αυτά κατοίκων οι οποίοι ήταν λιγότερο εκτεθειμένοι στην ατμοσφαιρική ρύπανση. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας στους τροχονόμους οι τιμές ήταν σαφώς πιο υψηλές.

Καθώς τον τελευταίο μήνα στην πόλη του Μιλάνου δεν έχουν σημειωθεί βροχοπτώσεις, η ατμοσφαιρική ρύπανση έχει φτάσει σε οριακά επίπεδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συγκέντρωση των μικροσωματιδίων έχει ξεπεράσει κατά πέντε φορές τα ανώτατα επιτρεπτά όρια, ενώ στο Τορίνο κατά 18 φορές τις πρώτες 18 μέρες του 2002.

Η πρόεδρος της Ιταλικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, κ. Annamaria Moretti, δήλωσε ότι ένας περίπατος στην πόλη μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα επικίνδυνος, ιδιαίτερα για τα παιδιά και τους γέροντες. Τα περιστατικά βρογχίτιδας, λαρυγγίτιδας και αλλεργιών, έχουν αυξηθεί ανησυχητικά τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ ιδιαίτερα ευάλωτοι είναι και οι ασθενείς που πάσχουν από άσθμα και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.