αντιδρασεις ενος αντρα που φοβαται τον χωρισμο | περιτοναϊκη κοιλότητα | αποφραξη στομαχου

12ο Πανελλήνιο Ακτινολογικό Συνέδριο: Λιγότερη δόση ακτινοβολίας με καλύτερα αποτελέσματαΕλαχιστοποιείται η δόση της ακτινοβολίας που δέχεται ο ασθενής και διευκολύνεται σημαντικά η διάγνωση, χάρη στη τεχνική της ψηφιοποίησης της ακτινογραφίας, ενώ αλλάζει θεαματικά και η τεχνική της στεφανιογραφίας και της μαστογραφίας. Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες, με αφορμή το 12ο Πανελλήνιο Ακτινολογικό Συνέδριο, που διοργανώνεται από τις 18 έως τις 22 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Hilton. O πρόεδρος της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας, καθηγητής κ. Κ. Στριγγάρης, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην χρήση των νέων τεχνολογιών στην Ακτινοδιαγνωστική και στο πως αυτές συμβάλλουν στην ριζική αλλαγή των διαγνωστικών μεθόδων. Η κλασική στεφανογραφία αντικαθίσταται πλέον από την μαγνητική, η οποία θα γίνεται για προληπτικούς λόγους, χωρίς καθετηριασμούς, ενώ η μαγνητική μαστογραφία αποκαλύπτει βλάβες που δεν ήταν ορατές με την σημερινή μέθοδο.

Ο κ. Στριγγάρης τόνισε την ανάγκη ύπαρξης αξονικού και μαγνητικού τομογράφου σε όλα τα μεγάλα περιφερειακά νοσοκομεία και στην αναγκαιότητα ενός μικρού φορητού αξονικού τομογράφου στα τμήματα των επειγόντων περιστατικών. Τέλος, στάθηκε στο πρόβλημα της κατάχρησης των ακτινολογικών εξετάσεων στην Ελλάδα, που όπως τόνισε οφείλεται στην πλημμελή εκπαίδευση των γιατρών, αλλά και στο αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ασθενείς τους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.