διατροχαντήριο κάταγμα | αφυδατωση δερματος συμπτωματα | ανατομηα ανθροπου | γαστρίτιδα | δικεφαλος ποδιου

Η αμνησία δεν επηρεάζει τα όνειραΑμνησιακοί ασθενείς έβλεπαν στον ύπνο τους τα τουβλάκια του Tetris, αν και δεν θυμόντουσαν ότι είχαν παίξει το συγκεκριμένο παιχνίδι, αναφέρεται σε άρθρο που δημοσιεύεται στο περιοδικο Science. Οι ασθενείς αυτοί συμμετείχαν μαζί με δύο ομάδες φυσιολογικών ατόμων σε ένα πείραμα, που σκοπό είχε, να μελετήσει πια μέρη του εγκεφάλου είναι υπεύθυνα για τα όνειρα. Και οι τρείς ομάδες ασθενών αφού έπαιξαν για αρκετές ώρες το δημοφιλές αυτό παιχνίδι, έβλεπαν κατά την διάρκεια του ύπνου τους τα γνωστά “τουβλάκια” να παρελαύνουν μπροστά από τα μάτια τους. Το γεγονός ότι τα άτομα που έπασχαν από αμνησία δεν θυμόντουσαν ότι είχαν παίξει, οδήγησε τους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι τα όνειρα μας δεν αντανακλούν μνήμες, αλλά διάφορες σκέψεις και εικόνες.

Το συμπέρασμα αυτό ενισχύεται και από διάφορα πειράματα που έχουν γίνει σε ζώα, τα οποία έδειξαν, ότι κατά την διάρκεια του ύπνου δεν λειτουργεί ένα τμήμα του εγκεφάλου στο οποίο εδράζονται τα κέντρα της μνήμης και λέγεται Ιππόκαμπος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα στα όνειρα, ο εγκέφαλος μας, να μην μπορεί να χρησιμοποιείσει τις αναμνήσεις μας και να προβάλλει σε αυτά ένα ασύνδετο φαινομενικά συνδυασμό σκέψεων και εικόνων. Τα όνειρα αποκτούν έτσι μια συμβολική και παράξενη διάσταση.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.