Ελληνας οδηγός: ‘Ιπτάμενος’ κι απρόσεκτος

Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Συνέδριο Τροχαίων Ατυχημάτων στα Ιωάννινα, που διεξήχθη το τελευταίο τριήμερο, με θέμα: ” Τροχαία Ατυχήματα – Ευάλωτοι χρήστες της Οδικής Κυκλοφορίας”.
Τα συμπεράσματα των εργασιών οδηγούν σε επαναπροσδιορισμό των σημάτων της τροχαίας καθώς και σε μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα, όπως καλύτερες διαγραμμίσεις σε διαβάσεις πεζών και ρύθμιση των ορίων ταχύτητας από την Τροχαία σε συνάρτηση με την ολισθηρότητα του δρόμου. Στο συνέδριο συζητήθηκε η λήψη μέτρων προστασίας για άτομα με ειδικές ανάγκες καθώς και για οδηγούς δικύκλων, όπως και η σύσταση ομάδων από ψυχολόγους που θα στηρίζουν τα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων και τις οικογένειές τους.

Σε ότι αφορά το προφίλ του Ελληνα οδηγού, οι μέν άνδρες οδηγούν γρήγορα κι απρόσεκτα, γνωρίζουν την μηχανολογική κατάσταση του αυτοκινήτου τους και εμπλέκονται σε περισσότερα τροχαία ατυχήματα από τις γυναίκες, οι οποίες αν και οδηγούν πιό αργά από τους άνδρες παρουσιάζονται στον ίδιο βαθμό απρόσεκτες, ενώ χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο κυρίως για να καλύψουν ανάγκες της οικογένειας τους.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση