Βιολογικά προϊόντα στο πιάτο μας

3η Πανελλήνια Εκθεση Βιολογικών Προιόντων

Βιολογικά προϊόντα στο πιάτο μαςΟλοκληρώθηκε χθές η 3η Πανελλήνια Εκθεση Βιολογικών Προιόντων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο από την Παρασκευή 13 εώς και τις 15 Οκτωβρίου. Την έκθεση οργάνωσε ο Οργανισμός Ελέγχου & Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων (ΔΗΩ). Τα εγκαίνια έγιναν την Παρασκευή το βράδυ από τον υφυπουργό Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Ηλία Ευθυμόπουλο.

Στην έκθεση συμμετείχαν παραγωγοί βιολογικών προιόντων από όλη την Ελλάδα. Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα, να δοκιμάσουν και να αγοράσουν προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας, όπως αγνό παρθένο ελαιόλαδο, κρασί, όσπρια, φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Η έκθεση ολοκληρώθηκε με ενημερωτική ημερίδα στην οποία συζητήθηκαν οι επιπτώσεις της γενετικής μηχανικής και το εμπόριο των βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα. Στην ημερίδα συμμετείχαν εισηγητές από περιβαλλοντικές και καταναλωτικές οργανώσεις, οργανώσεις βιολογικής γεωργίας καθώς και δημόσιοι φορείς.

Τί είναι όμως τα βιολογικά προϊόντα και γιατί ακούγονται τόσα πολλά για αυτά;

Με τον όρο ‘βιολογικά προϊόντα’, χαρακτηρίζονται εκείνα τα προϊόντα που για την παραγωγή τους δε χρησιμοποιούνται χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα, ούτε διάφορες συνθετικές ή φυτικές ορμόνες προκειμένου να επιτευχθεί μεγαλύτερος όγκος, καλύτερο χρώμα και ταυτόχρονη ωρίμανση. Επιπλέον, σε όσα από αυτά τα προϊόντα επιδέχονται επεξεργασία, δέ χρησιμοποιούνται χημικά συντηρητικά, βελτιωτικά, χρωστικές ουσίες ή άλλα πρόσθετα.

Στον όρο βιολογικά προϊόντα έρχονται να προστεθούν τώρα και κτηνοτροφικά προϊόντα στα οποία γίνεται έλεγχος όλης της διαδικασίας παραγωγής (ζωοτροφές, εκτροφή, μεταποίηση, πώληση).

Η ταυτότητα της ΔΗΩ

Η ΔΗΩ είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Γεωργίας στις 21 Ιουλίου 1993, ως επίσημος φορέας πιστοποίησης των βιολογικών προϊόντων. Σήμερα περισσότερα από 100.000 στρέμματα (3000 παραγωγοί) βρίσκονται υπό τον έλεγχο της ΔΗΩ.

Στοιχεία επικοινωνίας
Αριστοτέλους 38, 104 33 Αθήνα
Τηλ. 01 – 82 24 384 Fax 01 – 82 18 117
e-mail dio@ath.forthnet.gr

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση