ανατομια βουβωνικου πορου | http://www.care.gr/post/362/ekkolpomata-paxeos-enterou | αδενοκαρκινωμα μητρας

Βιολογικά προϊόντα στο πιάτο μας3η Πανελλήνια Εκθεση Βιολογικών Προιόντων

Ολοκληρώθηκε χθές η 3η Πανελλήνια Εκθεση Βιολογικών Προιόντων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο από την Παρασκευή 13 εώς και τις 15 Οκτωβρίου. Την έκθεση οργάνωσε ο Οργανισμός Ελέγχου & Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων (ΔΗΩ). Τα εγκαίνια έγιναν την Παρασκευή το βράδυ από τον υφυπουργό Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Ηλία Ευθυμόπουλο.

Στην έκθεση συμμετείχαν παραγωγοί βιολογικών προιόντων από όλη την Ελλάδα. Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα, να δοκιμάσουν και να αγοράσουν προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας, όπως αγνό παρθένο ελαιόλαδο, κρασί, όσπρια, φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Η έκθεση ολοκληρώθηκε με ενημερωτική ημερίδα στην οποία συζητήθηκαν οι επιπτώσεις της γενετικής μηχανικής και το εμπόριο των βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα. Στην ημερίδα συμμετείχαν εισηγητές από περιβαλλοντικές και καταναλωτικές οργανώσεις, οργανώσεις βιολογικής γεωργίας καθώς και δημόσιοι φορείς.

Τί είναι όμως τα βιολογικά προϊόντα και γιατί ακούγονται τόσα πολλά για αυτά;

Με τον όρο 'βιολογικά προϊόντα', χαρακτηρίζονται εκείνα τα προϊόντα που για την παραγωγή τους δε χρησιμοποιούνται χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα, ούτε διάφορες συνθετικές ή φυτικές ορμόνες προκειμένου να επιτευχθεί μεγαλύτερος όγκος, καλύτερο χρώμα και ταυτόχρονη ωρίμανση. Επιπλέον, σε όσα από αυτά τα προϊόντα επιδέχονται επεξεργασία, δέ χρησιμοποιούνται χημικά συντηρητικά, βελτιωτικά, χρωστικές ουσίες ή άλλα πρόσθετα.

Στον όρο βιολογικά προϊόντα έρχονται να προστεθούν τώρα και κτηνοτροφικά προϊόντα στα οποία γίνεται έλεγχος όλης της διαδικασίας παραγωγής (ζωοτροφές, εκτροφή, μεταποίηση, πώληση).

Η ταυτότητα της ΔΗΩ

Η ΔΗΩ είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Γεωργίας στις 21 Ιουλίου 1993, ως επίσημος φορέας πιστοποίησης των βιολογικών προϊόντων. Σήμερα περισσότερα από 100.000 στρέμματα (3000 παραγωγοί) βρίσκονται υπό τον έλεγχο της ΔΗΩ.

Στοιχεία επικοινωνίας
Αριστοτέλους 38, 104 33 Αθήνα
Τηλ. 01 - 82 24 384 Fax 01 - 82 18 117
e-mail dio@ath.forthnet.gr

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.