αντιφλεγμονωδη χαπια σε επιτρεπονται σε παιδια | βασιλικη φλεβα | επιπλοκη ωτιτιδας

Προστριβές προκαλεί ο Οργανισμός Διαχείρισης Πόρων ΥγείαςΟ Οργανισμός Διαχείρισης Πόρων Υγείας (ΟΔΙΠΥ) εξακολουθεί να παραμένει ένα από τα κύρια σημεία αντιπαράθεσης μεταξύ του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας κ. Α. Παπαδόπουλου και των νοσοκομεικών γιατρών. Στην διάρκεια του συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Εργαζομένων Νοσοκομειακών Γιατρών), ο κ. Παπαδόπουλος επανέλαβε τις θέσεις του για την αναγκαιότητα της δημιουργίας του ΟΔΙΠΥ όπως προβλέπεται από το σχέδιο μεταρρύθμισης του ΕΣΥ και υποστήριξε ότι ένα σύστημα δεν μπορεί ταυτόχρονα να είναι παραγωγός και διανομέας υπηρεσιών υγείας. Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε επίσης και στα Περιφερειακά Συστήματα (ΠΕΣΥ) λέγοντας ότι θα οργανωθούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχουν και επιτελικές ευθύνες, αλλά και δυνατότητες διοικητικού και κοινωνικού ελέγχου.

Από την πλευρά των νοσοκομειακών γιατρών μίλησε ο πρόεδρος της ΟΕΓΝΕ κ. Β. Λαοπόδης ο οποίος εξέφρασε την αντίθεση των γιατρών στην θέσπιση του ΟΔΙΠΥ και τόνισε ότι στρατηγικός στόχος του νοσοκομειακού κινήματος παραμένει ο Ενιαίος Φορέας Υγείας. Ο Φορέας αυτός θα πρέπει να είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το ΕΣΥ, «χωρίς τις νεόφερτες πολιτικές διαχωρισμού αγοραστών και πωλητών που εισάγει η κυβέρνηση».

Το συνέδριο της ΟΕΓΝΕ άρχισε στις 13 Οκτωβρίου και θα ολοκληρώσει τις εργασίες του την Κυριακή το βράδυ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.