συμπτωματα φλεγμονης εντερου | εντερο αερια | υπερπλαστικη δυστροφια | ασθενειες σκυλου

Laser και χειρουργικές επεμβάσεις χωρίς ουλέςΗ μέθοδος laser ήδη χρησιμοποιείται ευρύτατα σε ένα μεγάλο φάσμα χειρουργικών διαδικασιών. Τώρα πλέον μία καινούργια μέθοδος laser, η οποία αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο ΜcMaster του Ηamilton, μπορεί να βοηθήσει τους ιατρούς να χειρουργήσουν χωρίς να αφήνουν εμφανείς ουλές. Το κλεδί, είναι οι ίνες κολλαγόνου στο δέρμα. Οι ίνες έχουν διάταξη παράλληλη με την κατεύθυνση των μυϊκών ινών που βρίσκονται στο δέρμα. Oταν η χειρουργική τομή δεν είναι κατά μήκος αυτών των ινών, αλλά αντίθετα, τις τέμνει, είναι πολύ πιθανό να προκληθούν ουλές στο δέρμα καθώς η πληγή επουλώνεται.

Η νέα μέθοδος laser επιτρέπει στο ιατρό να αντιληφθεί την κατεύθυνση των ινών του κολλαγόνου, από την απεικόνιση του τρόπου, με τον οποίο διαχέεται το ερυθρό φως, κατά την επαφή του με το δέρμα. Ετσι, ο γιατρός μπορεί να χειρουργεί, κατά μήκος των ινών με αποτέλεσμα την αποφυγή δύσμορφων ουλών.

Η ιδέα για το συγκεκριμένο σαρωτή (scanner) προήλθε, όταν γιατροί ανέπτυσσαν μία μέθοδο laser για την μέτρηση των επιπέδων του σακχάρου του αίματος στους διαβητικούς και διαπίστωσαν ότι οι μεταβολές που πραγματοποιούνταν στις ίνες του κολλαγόνου, θα μπορούσαν να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμες σε άλλες εφαρμογές.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.