πονος στο εντερο | χολοστεάτωμα επεμβαση | τρανσαμινασες | πολυποδες στο εντερο | εμβολιο ανεμοβλογιας και mmr

Η Υγεία ενώνει τα ΒαλκάνιαΗ μονάδα προληπτικής ιατρικής του ΙΚΑ Αλεξανδρούπολης έχει δημιουργήσει αντίστοιχα κέντρα πρόληψης σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων στις πέντε ιατρικές σχολές της Βουλγαρίας και προτείνει την δημιουργία κέντρου πρόληψης σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, ηπατίτιδας B, C και AIDS στην Ανδριανούπολη (Εντιρνέ Τουρκίας), μέσω του κοινοτικού προγράμματος Interreg III.

Στίς προτάσεις περιλαμβάνεται επίσης η ίδρυση Βαλκανικού Παρατηρητηρίου για τα λοιμώδη νοσήματα με τη δυνατότητα διεύρυνσης και σε άλλα νοσήματα καθώς επίσης και ζωονόσους, με έδρα την Αλεξανδρούπολη. Σ΄ αυτό το Βαλκανικό Παρατηρητήριο θα συλλέγονται πληροφορίες από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Τουρκία σε ότι αφορά τα λοιμώδη νοσήματα και αυτές οι πληροφορίες θα αποστέλλονται στα αντίστοιχα υπουργεία των χωρών για την πρόληψη πιθανών επιδημιών.

Επίσης προτείνεται η δημιουργία εργαστηρίου μοριακής βιολογίας στη Βουλγαρία και στην Ανδριανούπολη με το οποίο θα εισάγεται καινούργια τεχνογνωσία στις δύο αυτές χώρες. Τέλος προτείνεται να δημιουργηθεί μία κινητή μονάδα με κοινό ιατρικό προσωπικό, η οποία θα μετακινείται σε οποιαδήποτε περιοχή των Βαλκανίων στην οποία θα υπάρχει πρόβλημα (πόλεμος, σεισμοί κλπ) προκειμένου να παρέχονται οι πρώτες βοήθειες.

Σε συνάντηση που είχε ο προϊστάμενος της μονάδας προληπτικής ιατρικής ΙΚΑ Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Παπουτσέλης στην Ανδριανούπολη με τον κοσμήτορα της ιατρικής σχολής και τον νομάρχη συζητήθηκαν οι προτάσεις αυτές και τις αποδέχτηκε η τουρκική πλευρά. Παράλληλα οι δύο πλευρές συμφώνησαν σαν πρώτο βήμα της συνεργασίας να πραγματοποιήσουν συνάντηση στα μέσα Οκτωβρίου στο τελωνείο των Κήπων και να γίνουν συμβολικά αιμοληψίες και εμβολιασμοί στους υπαλλήλους των δύο τελωνείων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.