καρκινοσ ηπατοσ θανατοσ | Τη ειναι η ηωσινοφιλια | κυτταρομεγαλοϊός | συμπτωματα υπατιτιδας | στενωση ισθμου

Η ενδυνάμωση των μυών και το πρόγραμμα γυμναστικής με βάρη


Για να μπορέσουν οι μύες να δυναμώσουν και να αναπτυχθούν, θα πρέπει να τους βάζουμε τακτικά σε μια «δοκιμασία» με βάρη. Για να γίνει σωστά η ανάπτυξη αυτή θα πρέπει σταδιακά να αυξάνουμε την αντίσταση των βαρών έτσι ώστε οι μύες να μπορούν να αντεπεξέλθουν σε αυτή χωρίς τραυματισμούς. Αυτή είναι και η αρχή της υπερφόρτωσης των μυών. Ο μυς όταν ασκείται, ανασχηματίζεται μόνος του και γίνεται δυνατότερος.

Η αποκατάσταση είναι βασικός παράγοντας για την σωστή ανάπτυξη του μυός σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με βάρη, διότι κατά την περίοδο αυτής ο μυς μόνος του ολοκληρώνει την ανάπτυξή του και διώχνοντας τα οξειδωτικά κατάλοιπα που παράγονται κατά την άσκηση είναι έτοιμος μετά αναμορφωμένος να δεχθεί εκ νέου την υπερφόρτωση της άσκησης.

Για πολλά χρόνια οι γυμναστές πρότειναν εκτέλεση τριών σετ επαναλήψεων ανά άσκηση, αλλά οι τελευταίες έρευνες έδειξαν ότι ένα σετ σου αναπτύσσει σε ίδιο ποσοστό την δύναμη.

Όταν μπορέσεις με συγκεκριμένο βάρος να κάνεις σχετικά εύκολα 15 επαναλήψεις σε μία άσκηση, τότε είσαι έτοιμος να αυξήσεις το βάρος της αντίστασης κατά 10% την φορά και όχι περισσότερο για την αποφυγή τραυματισμών.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.