σπασιμο πλευρων θεραπεια | πρασινα σκουρα κοπρανα | σπασμοι των εντερων σε βρέφη | παρεση προσωπικου

Η πληροφορική στην υπηρεσία της ΥγείαςΧρόνιες παθήσεις που απαιτούν συνεχή παρακολούθηση των ασθενών και πρόληψη εκτάκτων καταστάσεων είναι δύο από τις πιό χρήσιμες εφαρμογές της πληροφορικής στην υγεία. Χάρη στην τηλεματική, περιστατικά που παλαιότερα απαιτούσαν την παραμονή του αρρώστου στο νοσοκομείο, αντιμετωπίζονται πλέον με τον ασθενή να παραμένει σπίτι του. Με την χρήση ειδικών συσκευών όπως το ηλεκτρονικό στηθοσκόπιο, το ηλεκτρονικό πιεσόμετρο, ο μετρητής σακχάρου και ο ηλεκτροκαρδιογράφος, τα οποία έχουν την δυνατότητα να μεταβιβάζουν τα στοιχεία που συλλέγουν μέσω σταθερού ή κινητού τηλεφώνου, ο γιατρός έχει στον υπολογιστή του μια άμεση εικόνα της κατάστασης των ασθενών που παρακολουθεί. Τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου είναι εμφανή: ο ασθενής παραμένει στο φιλικό περιβάλλον του σπιτιού του, ενώ ένας γιατρός μπορεί να παρακολουθεί πολλούς αρρώστους ταυτόχρονα με αποτέλεσμα σημαντική εξοικονόμηση ανθρώπινων και οικονομικών πόρων.

Τα παραπάνω αναπτύχθηκαν διεξοδικά στο 2ο Ευρωπαϊκό Συμπόσιο Ιατρικής Φυσικής και Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, που διεξήχθη στην Πάτρα στις 7 και 8 Οκτωβρίου. Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συμποσίου ήταν ο καθηγητής Ιατρικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας κ. Ν . Παλληκαράκης και βασικοί ομιλητές, ο κ. Ηλίας Ιακωβίδης, υπεύθυνος των ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο καθηγητής Βιοϊατρικής Τεχνολογίας στο πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης Joachim Nagel, ο καθηγητής Ιατρικής Φυσικής στο Ινστιτούτο Karolinska της Σουηδίας κ. Bengt Lind, κ.α. Οι ομιλητές στάθηκαν επίσης στην ανάγκη των επενδύσεων, προκειμένου να αναπτυχθεί και να εφαρμοστεί πιο συστηματικά η τηλεματική, καθώς οι επενδύσεις για υπηρεσίες πληροφορικής στον τομέα της υγείας είναι πολύ χαμηλές.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.