ινωση και κυρωση ηπατος | δακτυλικη εξεταση προστατη | βαθμος δυσπλασιας | οδηγιες για μαντου εμβολιο

Ποιοί πρέπει να εμβολιασθούν για τη γρίπηΠαρά τις πληροφορίες που έρχονται συνεχώς στη δημοσιότητα για το εμβόλιο της γρίπης, κανείς δεν είναι βέβαιος για το ποιός πρέπει να εμβολιασθεί και ποιός όχι. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δύο ερευνών που δημοσιεύθηκαν χθες στο περιοδικό JAMA, ο εμβολιασμός κατά της γρίπης σε υγιείς ενήλικες κάτω των 65 ετών, μειώνει σημαντικά την πιθανότητα προσβολής από τη νόσο αλλά και τη διάρκειά της στην περίπτωση που κάποιος προσβληθεί. Σύμφωνα με τη δεύτερη μελέτη, ο εμβολιασμός των μικρών παιδιών, μειώνει επίσης σημαντικά την πιθανότητα προσβολής τους από τη νόσο.

Βασιζόμενος στα παραπάνω ευρήματα, κάποιος μπορεί να σκεφθεί ότι το εμβόλιο κατά της γρίπης πρέπει να συστήνεται τόσο σε νέους όσο και ηλικιωμένους, ανεξάρτητα από την κατάσταση της υγείας τους. Αλλά εξ αιτίας του κόστους του εμβολιασμού, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί, όπως χαρακτηριστικά ανεφέρεται στα συμπεράσματα της έρευνας και, επίσημα, εξακολουθούν να ισχύουν οι ήδη υπάρχουσες ενδείξεις.

Ετσι, τα άτομα που πρέπει να εμβολιάζονται είναι:

1. Ατομα ηλικίας 65 ετών και άνω.
2. Ατομα που υποφέρουν από χρόνια νοσήματα, ειδικά της καρδιάς ή των πνευμόνων.
3. Ατομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, νεφρική ανεπάρκεια ή σοβαρής μορφής αναιμία.
4. Ατομα με μειωμένη δράση του ανοσολογικού συστήματος (είτε από κάποιο νόσημα είτε γιατί παίρνουν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα).
5. Επαγγελματίες του χώρου της Υγείας, που έρχονται σε συχνή επαφή με τις παραπάνω ομάδες ατόμων.

Aπό τον Oκτώβριο μέχρι τον Mάρτιο, αναμένεται αισθητά αυξημένος αριθμός λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού, ανάμεσα στις οποίες υπάρχουν αρκετά κρούσματα γρίπης. Aπό τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, προκύπτει ότι, το χειμώνα που μας πέρασε, καταγράφηκαν επίσημα περίπου 22.000 κρούσματα ιώσεων του αναπνευστικού, από τα οποία τα 2.135 είχαν διαγνωστεί ως 'γριποειδή σύνδρομα', ενώ τελικά βεβαιώθηκαν 237 κρούσματα γρίπης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.