αντισωματα κυτταρομεγαλοϊός igg θετικο | ασκορβικο οξυ | yoga ασκήσεις | χλαμυδια πνευμονες | mantoux τεστ

'Απαγορευτικό' από τον υπουργό Υγείας, στα ανεπαρκή ΝοσοκομείαΚόκκινη κάρτα θα παίρνουν τα δημόσια και ιδιωτικά Νοσοκομεία, που προσφέρουν υπηρεσίες χαμηλής ποιότητας. Συγκεκριμένα, δημόσια και ιδιωτικά Νοσοκομεία θα αξιολογούνται κάθε τρία χρόνια, από το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και στη συνέχεια, τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιούνται. Τα Νοσοκομεία που προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας θα παίρνουν πράσινη κάρτα, ενώ όσα βρίσκονται σε ενδιάμεση κατάσταση θα παίρνουν κίτρινη κάρτα, μαζί με υποδείξεις για περαιτέρω βελτίωσή τους. Οσα Νοσηλευτικά Ιδρύματα, κλινικές ή τμήματα δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις, θα κλείνουν.

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Υγείας κ. Αλέκος Παπαδόπουλος σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής. Συνεχίζοντας ο κ. Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι στο σύστημα θα εισαχθεί Πρόγραμμα Διαχείρισης Ολικής Ποιότητας, ενώ σε εύλογο διάστημα θα αναπτυχθεί και η ειδικότητα του Συντονιστή Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας, θεωρώντας απαραίτητη προϋπόθεση στην υλοποίηση της όλης διαδικασίας τη λειτουργία προηγμένης μηχανοργάνωσης. Σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Υγείας και μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να ψηφιστεί και να αποτελέσει νόμο του κράτους.

Αναφερόμενος στους γιατρούς, ο υπουργός τόνισε ότι προβλέπεται η θέσπιση ειδικών κινήτρων, ώστε να μην καταφεύγουν στην παρανομία. Θα τους δίνεται η δυνατότητα να έχουν ιδιωτικό ιατρείο μέσα στο νοσοκομείο όπου εργάζονται και να συνεργάζονται με άλλα νοσοκομεία της χώρας, με επιπλέον αμοιβές, ενώ ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία ενός Σώματος Επικουρικών Γιατρών, που θα καλύπτουν άμεσες ανάγκες (συνταξιοδοτήσεις, παραιτήσεις, ελλείψεις σε τουριστικές περιοχές) και για το διορισμό τους θα λαμβάνουν μπόνους.

Τελειώνοντας ο κ. Παπαδόπουλος υπογραμμίζει ότι άμεσες προτεραιότητες για το 2001 είναι τα Περιφερειακά Συστήματα Υγείας, οι μάνατζερ, ο υγειονομικός χάρτης, η έναρξη λειτουργίας της μηχανοργάνωσης και ο Οργανισμός Διαχείρισης Πόρων Υγείας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.