‘Απαγορευτικό’ από τον υπουργό Υγείας, στα ανεπαρκή Νοσοκομεία

'Απαγορευτικό' από τον υπουργό Υγείας, στα ανεπαρκή ΝοσοκομείαΚόκκινη κάρτα θα παίρνουν τα δημόσια και ιδιωτικά Νοσοκομεία, που προσφέρουν υπηρεσίες χαμηλής ποιότητας. Συγκεκριμένα, δημόσια και ιδιωτικά Νοσοκομεία θα αξιολογούνται κάθε τρία χρόνια, από το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και στη συνέχεια, τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιούνται. Τα Νοσοκομεία που προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας θα παίρνουν πράσινη κάρτα, ενώ όσα βρίσκονται σε ενδιάμεση κατάσταση θα παίρνουν κίτρινη κάρτα, μαζί με υποδείξεις για περαιτέρω βελτίωσή τους. Οσα Νοσηλευτικά Ιδρύματα, κλινικές ή τμήματα δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις, θα κλείνουν.

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Υγείας κ. Αλέκος Παπαδόπουλος σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής. Συνεχίζοντας ο κ. Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι στο σύστημα θα εισαχθεί Πρόγραμμα Διαχείρισης Ολικής Ποιότητας, ενώ σε εύλογο διάστημα θα αναπτυχθεί και η ειδικότητα του Συντονιστή Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας, θεωρώντας απαραίτητη προϋπόθεση στην υλοποίηση της όλης διαδικασίας τη λειτουργία προηγμένης μηχανοργάνωσης. Σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Υγείας και μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να ψηφιστεί και να αποτελέσει νόμο του κράτους.

Αναφερόμενος στους γιατρούς, ο υπουργός τόνισε ότι προβλέπεται η θέσπιση ειδικών κινήτρων, ώστε να μην καταφεύγουν στην παρανομία. Θα τους δίνεται η δυνατότητα να έχουν ιδιωτικό ιατρείο μέσα στο νοσοκομείο όπου εργάζονται και να συνεργάζονται με άλλα νοσοκομεία της χώρας, με επιπλέον αμοιβές, ενώ ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία ενός Σώματος Επικουρικών Γιατρών, που θα καλύπτουν άμεσες ανάγκες (συνταξιοδοτήσεις, παραιτήσεις, ελλείψεις σε τουριστικές περιοχές) και για το διορισμό τους θα λαμβάνουν μπόνους.

Τελειώνοντας ο κ. Παπαδόπουλος υπογραμμίζει ότι άμεσες προτεραιότητες για το 2001 είναι τα Περιφερειακά Συστήματα Υγείας, οι μάνατζερ, ο υγειονομικός χάρτης, η έναρξη λειτουργίας της μηχανοργάνωσης και ο Οργανισμός Διαχείρισης Πόρων Υγείας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση