σαφηνης φλεβα | ΠΟΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ | DeQuervain και χασιμοτο διαφορες

Πρώτη αιτία θανάτου στις γυναίκες ο καρκίνος του πνεύμοναΟ καρκίνος του πνεύμόνα ξεπέρασε σε συχνότητα τον καρκίνο του μαστού, αποτελώντας πλέον την συχνότερη αιτία θανάτου στις γυναίκες. Επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την οργάνωση Cancer Research Campaign στην Αγγλία, έδειξαν σημαντική αύξηση της συχνότητας του καρκίνου του πνεύμονα στις γυναίκες, αύξηση που αγγίζει το 36%, ενώ αντίθετα, η συχνότητα του καρκίνου του μαστού παρουσίασε μείωση της τάξης του 5% τα τελευταία 20 χρόνια. Παρ' όλα αυτά, οι γυναίκες εξακολουθούν να φοβούνται τον καρκίνο του μαστού περισσότερο από τον καρκίνο του πνεύμονα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Gordon McVie, γενικό διευθυντή της οργάνωσης, η αύξηση της συχνότητας του καρκίνου του πνεύμονα στις γυναίκες οφείλεται κατά κύριο λόγο στο κάπνισμα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ενώ πρόκειται για μια πραγματική καταστροφή, οι καπνοβιομηχανίες, των οποίων οι διαφημίσεις απευθύνονται κυρίως σε νέα κορίτσια και νέες γυναίκες, θριαμβολογούν για την αύξηση των πωλήσεών τους. Συνεχίζοντας, επισημαίνει ότι ο αριθμός των νέων κοριτσιών που ξεκινούν το κάπνισμα, ξεπερνά τον αντίστοιχο αριθμό των αγοριών, ενώ η διακοπή του καπνίσματος σε μεγαλύτερες γυναίκες, είναι δυσκολότερη από ότι στους άνδρες.

Η μείωση των θανάτων που αφείλονται στον καρκίνο του μαστού, θεωρήθηκε σημαντική επιτυχία ενός προγράμματος έγκαιρης διάγνωσης αλλά και βελτίωσης των μεθόδων διάγνωσης και θεραπείας της νόσου. Ωστόσο, αυτό το επίτευγμα, εξανεμίστηκε από την αύξηση των θανάτων που οφείλονται στον καρκίνο του πνεύμονα. Ο καρκίνος του πνεύμονα, θα μπορούσε να είναι μια σπάνια νόσος, αν κανείς δεν κάπνιζε, αφού περισσότερες από τις 9 στις 10 περιπτώσεις της νόσου, τόσο σε άνδρες όσο και γυναίκες, οφείλονται στο κάπνισμα. Ετσι, στόχο της οργάνωσης, αποτελεί πλέον, η μείωση των θανάτων που οφείλονται στον καρκίνο του πνεύμονα, κατά 20% μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.